Kraj sna Ane Konjuh, rezultat karijere Pliškove, Serena prošla u tri seta

Pliškova će se u borbi za svoje prvo grend slem finale boriti sa boljom iz meča Serena Vilijams - Simona Halep, koji je na programu večeras.
0 komentar(a)
Pliškova, Foto: Reuters
Pliškova, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.09.2016. 02:03h

Jedan američki san je završen, drugi će trajati još - Čehinja Karolina Pliškova plasirala se u polufinale US opena i napravila uspjeh karijere, pobjedom nad 18-godišnjom Dubrovčankom Anom Konjuh, koja je plasmanom u četvrtfinale već pomjerila granice.

Pliškova je na stadionu "Artur Eš" odigrala meč visokog kvaliteta, dominirala je u razmijena, na kraju je iskoristila nervozu i neiskustvo protivnice da za manje od sat (59 minuta) slavi sa laganih 6:2, 6:2.

Na kraju, imala je 15 vinera i 12 neiznuđenih grešaka, dok je Hrvatica upisala isti broj direktnih poena kao rivalka, ali čak 27 grešaka - što je presudilo u konačnom ishodu.

Pliškova će se u borbi za svoje prvo grend slem finale boriti sa Serenom Vilijams, koja je pobijedila petu teniserku svijeta, Rumunku Simonu Halep sa 6:2, 4:6, 6:3.

Bez obzira na poraz, Ana Konjuh će napredovati na ATP listi za čak 40 mjesta i biće plasirana oko 50. pozicije.

Samo na US openu zaradila je 450 hiljada dolara, više nego u cijeloj dosadašnjoj karijeri.

"Sad si mogu kupiti Mercedes", izjavila je prije dva dana.

Serena Vilijams je nastavila pohod ka sedmoj tituli na US openu, a juri i ukupno 23. grend slem trofej u karijeri, što bi bili rekordi u Open eri.

Halep je prva teniserka koja je na ovogodišnjem US openu oduzela servis i set Vilijams.

Bonus video: