Monfis nadmoćno do polufinala

Ni u petom meču na 136. US openu, Monfis nije izgubio set, a žrtva je ovog puta bio njegov zemljak Luka Puj (6:4, 6:3, 6:3)
60 pregleda 1 komentar(a)
Gael Monfis, Foto: Reuters
Gael Monfis, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.09.2016. 21:03h

Kada je prije osam godina stigao do polufinala Rolan Garosa, mislilo se da će Gael Monfis biti igrač koji će ugroziti vladavinu Rodžera Federera i Rafaela Nadala, da će biti rame uz rame sa Novakom Đokovićem...

Ali, ekscentrik u njemu mu nije dao da postane ono što je mogao, pa je tamnoputi Francuz poslije osam godina tek drugi put stigao do grend slem polufinala.

I to je uradio na spektakularan način - ni u petom meču na 136. US openu Monfis nije izgubio set, a žrtva je ovog puta bio njegov zemljak Luka Puj (6:4, 6:3, 6:3).

Nakon veličanstvene pobjede nad Nadalom, Puj nije imao ni snage da se ozbiljnije suprotstavi Monfisu, koji je uzgred igrao spektakularno. Zbog toga je sve bilo gotovo poslije dva sata i tri minuta, uz pomjeranje krova zbog kiše.

Prvom polufinalisti US opena će naredni rival biti pobjednik meča između Đokovića i Žo-Vilfreda Conge, koji počinje oko tri sata nakon ponoći.

Bonus video: