Đokoviću redom predaju, slučajno oborio rekord star 40 godina, Nadal dominatan

50 pregleda 0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.09.2016. 01:42h

Branilac trofeja u Njujorku i prvi nosilac US opena, Novak Đoković, igrao je samo šest gemova trećeg kruga, pošto mu je Rus Mihail Južnji predao meč zbog povrede.

Đoković je furiozno krenuo u duel i odmah je brejknuo Južnjog, koji se požalio na povredu butnog mišića i predao je duel kod rezultata 4:2 u prvom setu za prvog igrača svijeta.

Đoković nije igrao ni minut u drugom kolu zbog povrede lakta Čeha Iržija Veselog.

"Teško je naći riječi. Mislim da nikada nisam bio u ovakvoj situaciji, predaja meča u drugom kolu, a sada i trećem kolu poslije samo 30 minuta meča. Želim Mihailu brz oporavak, rekao je da je povrijeđen ušao u meč. Pokušaću da izvučem pozitivne stvari iz ovih šest gemova. Počeo sam dobro, dobrim intezitetom i pokušaću to da prenesem na naredni meč", rekao je Đoković poslije meča.

On je dodao da ima mnogo stvari na kojima može da se radi.

"Svaki dan je drugačiji i osjećaš se drugačije na terenu. Ja manje-više radim na svakom aspektu moje igre. Na servisu, udarcima... Tokom prve nedjelje stvari nisu uvijek 100 odsto. Danas nisam mnogo igrao. Pozvao sam tim da idemo na trening, mislim da je to najbolje što mogu sada da uradim. Da pokušam da provedem što više vremena na terenu, da uđem u ritam", rekao je Đoković.

Prvi reket svijeta je do plasmana u drugu nedjelju stigao je odigravši samo 42 gema, što je novi rekord. Prije njega su Stan Smit 1976. i Vojtek Fibak godinu dana kasnije odigrali po tri gema više na posljednjem grend slemu sezone.

Od ovog rekorda, međutim, ne bi bilo ništa da je situacija normalna, pošto je 36 gemova otpalo na trijumf nad Ježijem Janovičem u prvom kolu.

Britanski teniser Kajl Edmund igraće protiv Novaka Đokovića u osmini finala, koji je napravio iznenađenje u trećoj rundi eliminisavši domaću nadu Džona Iznera sa 6:4, 3:6, 6:2, 7:6(5).

Momak rođen u Johanezburgu 1995. godine prvi put igra osminu finala nekog grend slema, do Njujorka je imao samo jednu pobjedu na najvećim turnirima ove godine.

Pobjednik US opena od prije dvije sezone, Hrvat Marin Čilić oprostio se od daljeg takmičenja, jer mu je, kao i u Dejvis kupu, opet bio koban okršaj sa domaćim igračem Džekom Sokom, koji je slavio u tri seta (6:4, 6:3, 6:3). Sok Čiliću nije dozvolio nijednu brejk priliku!

Hrvat će osminu finala igrati protiv Francuza Žoa Vilfreda Conge, koji je pobijedio Južnoafrikanca Kevina Andersona (6:3, 6:4, 7:6).

Conga je tri puta oduzeo servis protivniku, a usppi je da spasi svih sedam brejk lopti. US open je jedini grend slem turnir na kome Conga nije igrao u polufinalu.

U osmini finala će igrati Gael Monfis i Markos Bagdatis. Monfis je pobjedio Nikolasa Almagra sa 6:4, 6:2, 6:4, dok je Bagdatis bio bolji od Rajana Herisona sa 6:3, 7:6(4), 1:6, 6:1.

Rafael Nadal rutinski se plasirao u osminu finala, pošto je bio ubjedljiv protiv Rusa Andreja Kuznjecova sa 6:1, 6:4, 6:2 poslije oko dva sata igre.

Sljedeći rival sjajnom Špancu biće francuski predstavnik Lukas Puj, koji je eliminisao njegovog zemljaka Roberta Bautistu Aguta u maratonu od pet setova.

Treće kolo

Žo-Vilfrid Conga – Kevin Anderson 6:3, 6:4, 7:6 (7-4) Markos Bagdatis – Rajan Herison 6:3, 7:6 (7-4), 1:6, 6:1 Džek Sok – Marin Čilić 6:4, 6:1, 6:1 Gael Monfis – Nikolas Almagro 6:4, 6:2, 6:4 Lukas Puj – Roberto Bautista-Agut 3:6, 7:5, 2:6, 7:5, 6:1 Novak Đoković – Mihail Južni 4:2, predaja Južni Džon Izner – Kajl Edmund 4:6, 6:3, 2:6, 6:7(5) Rafael Nadal – Andrej Kuznjecov 6:1, 6:4, 6:2

Bonus video: