Kovinić uspješna u dublu, pobjede favoritkinja u singlu

Danka Kovinić je uspješno startovala u dublu, nakon startnog neuspjeha u singlu i poraza od Monserat Gonsales iz Paragvaja
67 pregleda 0 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: Reuters
Danka Kovinić, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.09.2016. 03:09h

Crnogorska teniserka Danka Kovinić danas je počela takmičenje u dublu na Otvorenom prvenstvu Amerike i to pobjedom u paru sa Poljakinjom Alisjom Rosolskom.

One su bile bolje od dubla Čagla Bujukakčaj (Turska) i Anastasija Sevastova (Letonija) sa 2:1 (2:6, 6:4, 7:5).

Danka i Alisja sjutra igraju protiv 16. favoritkinja, Čehinja Barbore Krejčikove i Katarine Sinijakove.

U singlu, Amerikanka Medison Kiz prošla kroz pakao u trećem meču, pošto je u odlučujućem setu gubila od Japanke Naomi Osake sa 5:1. Ipak je 9. kosturašica slavila sa 3:1 (7:5, 4:6, 7:6).

Kiz će u osmini finala igrati protiv danska teniserke Karoline Voznijacki, koja je pobijedila 58. teniserku svijeta Moniku Nikulesku iz Rumunije u dva seta, 6:3, 6:1.

To je prvi plasman Voznijacki u osminu finala nekog grend slem turnira još od Vimbldona prošle godine.

Dvostruka finalistkinja US opena je pobijedila za sat i 26 minuta, šest puta je oduzela servis protivnici, koja je napravila dva brejka. To je prvi put od januara da je Voznijacki vezala tri pobjede na jednom turniru.

Aktuelna viceprvakinja, Italijanka Roberta Vinći je dobila Njemicu Karinu Vithoft (6:0, 5:7, 6:3) uz nijednu brejk priliku protivnice! Vinći će u osmini finala igrati protiv Ukrajinke Lesije Curenko, koja je eliminisala Slovakinju Dominiku Cibulkovu sa 3:6, 6:3, 6:4.

I Britanka Johana Konta je bila sigurna protiv Belinde Benčić za prolazak u osminu finala (6:2, 6:1), a za plasman u četvrtfinale boriće se protiv Letonke Anastasije Sevastove, koja je u osmini finala pobijedila Ukrajinku Katerinu Bondarenko sa 6:4, 6:1.

Prošla je i Čehinja Petra Kvitova, pobjedom protiv Ukrajinke Eline Svitoline sa 6:3, 6:4, a u osmini finala će igrati protiv Andželik Kerber, koja je izgubila samo dva seta protiv Kertin Katran Belis (6:1, 6:1).

Bonus video: