Danka Kovinić eliminisana u prvom kolu

107 pregleda 0 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: Reuters
Danka Kovinić, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.08.2016. 23:32h

Danka Kovinić je nastup na US openu završila u prvom kolu - najbolja crnogorska teniserka je na startu četvrtog, posljednjeg grend slem turnira godine poražena od Paragvajke Monserat Gonzales, 192. teniserke svijeta, sa 7:5, 6:2, nakon sat i 25 minuta igre.

Naša teniserka, koja zauzima 54. mjesto na WTA listi, neće, tako, ni odbraniti bodove od prošle godine, kada je na US opena eliminisana u drugom kolu.

U prvom setu je viđeno pet brejkova, prva dva je uzela Gonzales i povela 4:1, ali je Danka uspjela da uzvrati u 6. i 10. gemu i izjednači na 5:5.

Paragvajka je, međutim, ponovo oduzela srvis našoj teniserki u narednom gemu za vođstvo od 6:5, a onda je spasila jednu brejk-loptu i osvojila set sa 7.5.

To kao je demoralisalo Kovinićevu, koja je nedavno eliminisana i u prvom kolu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Gonzales je prvi brejk u drugom setu napravila u prvom gemu, i to sa nulom, a drugi u trećem, i lako i brzo je stigla do nedostižne prednosti od 4:0 u drugom setu, ne dozvolivši našoj teniserki do kraja meča ni da priprijeti...

Na kraju, Gonzales je iskoristila pet od šest brejk prilika, što je na kraju i presudilo, jer je Danka napravila tek dva brejka iz čak 12 brejk-šansi, i to sve u prvom setu!

Gonzales je imala više vinera (3-2) i asova (3-2), ali i neiznuđenih grešaka (7-6), te više osvojenih poena nakon prvog (77-68 %) i drugog (38-33 %) servisa.

Bonus video: