Čilić nakon prvog Mastersa u karijeri: Ovo je način na koji treba da igram

Čilić slavio u finalu Sinsinatija za sat i 34 minuta igre i time prekinuo niz olimpijskog šampiona Mareja od 22 pobjede
0 komentar(a)
Čilić, Foto: Reuters
Čilić, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.08.2016. 17:07h

Marin Čilić bio je do prije dvije noći jedan od rijetkih grend-slem osvajača bez titule na turnirima Masters serije 1.000.

U Americi, u Sinsinatiju, u predvečerje US opena, ispravio je i tu "anomaliju" - hrvatski teniser savladao je u finalu drugog tenisera svijeta Endija Mareja sa 6:4, 7:5 i osvojio prvi titulu u 2016. godini.

Čilić je slavio za za sat i 34 minuta igre i time prekinuo niz olimpijskog šampiona Mareja od 22 pobjede. Hrvat je tri puta oduzeo servis Britancu, koji je napravio jedan brejk.

"Osjećaj je nevjerovatan. Uzbuđen sam što sam osvojio prvi Masters. Meč protiv Mareja bio je fenomenalan. Igrao sam dobro cijelu sedmicu i ovo je nagrada. Ovo je način na koji moram da igram iz dana u dan, iz nedjelje u nedjelju. Odlazim na US open prepun samopouzdanja. Tamo sam igrao najbolji tenis svog života i jako se radujem povratku", rekao je Čilić, osvajač US opena 2014. godine.

Prije Mareja, Čilić je do trona u Sinsinatiju stigao preko Troickog, Verdaska, Berdiha, Ćorića i Dimitrova.

Trijumf na Mastersu na kojem nije bilo prvog igrača svijeta, Novaka Đokovića, pomogao je Čiliću da se vrati u Top 10 - sa 14, momak iz Međugrja ekspresno je stigao do 9. pozicije na ATP listi.

Uprkos porazu u finalu, Marej je smanjio zaostatak za vodećim Đokovićem za 840 bodova. Srpski teniser i dalje je prvi sa sa 14.840 bodova, dok Britanac sada ima 9.305.

Treću poziciju preuzeo je Stanislas Vavrinka, pretekavši povrijeđenog zemljaka Rodžera Federera. Peti je Nadal, šesti Raonić, sedmi Nišikori, osmih Berdih...

Sve to uoči US opena, posljednjeg grend-slem turnira u godini, koji počinje u ponedjeljak u Njujorku. Titulu brani Novak Đoković.

Bonus video: