Lorenci u istoriju kao najstariji igrač sa prvom titulom

55 pregleda 0 komentar(a)
Paolo Lorenci, Foto: Twitter
Paolo Lorenci, Foto: Twitter
Ažurirano: 23.07.2016. 17:45h

Rimljanin Paolo Lorenci ušao je u istoriju tenisa kao najstariji igrač koji je došao do prve ATP titule. Lorenci je slavio u finalu ATP turnira u Kicbilu protiv debitanta u finalima, Gruzijca Nikoloza Basilašvilija sa 2:0 (6:3, 6:4).

Lorenci je do prve ATP titule došao sa 34 godine i sedam mjeseci, dok je prethodno najstariji prvi osvajač titule bio Viktor Estrelja iz Dominikanske Republike, koji je bio mjesec mlađi.

"Ovo je za mene tek početak! Potrebno je da igram agresivnije i usavršim neke udarce, ali ja ću nastaviti da usavršavam svoju igru. Na godine ja uopšte ne obraćam pažnju i uopšte na mene ne ostavlja neki utisak to što sam titulu osvojio sa 34 godine. Osvojiti ATP turnir lijepo je u svakom slučaju", kazao je Lorenci.

On je ove sezone jedini igrač koji je osvojio titulu na Čelendžeru i ATP turniru.

"Osvojiti ATP titulu je bio moj cilj u ovoj godini, i presrećan sam što sam uspio. Nadam, se da to neće biti moj posljednji ispunjeni cilj u godini", zaključio je Lorenci, koji je 48. igrač na ATP listi.

Turnir u Kicbilu igrao se na šljaci za 250 poena i nagradni fond od 520 hiljada eura.

"Nijesam uspio da se izborim sa pritiskom prvog finala. Nervi su mi jednostavno treperili i previše sam griješio. No, to ne može da pokvari odlične partije tokom cijele nedjelje u Kicbilu", istakao je Gruzijac.

Bonus video: