Halep, Raonić i Berdih ne idu u Rio zbog Zika virusa

61 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Raonić, Foto: Reuters
Miloš Raonić, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.07.2016. 15:57h

Rumunska teniserka Simona Halep, Kanađanin Miloš Raonić i Čeh Tomaš Berdih otkazali su nastup na Olimpijskim igrama u Riju zbog opasnosti od Zika virusa.

Peta teniserka svijeta, koja je u četvrtfinalu WTA turnira u Bukureštu juče eliminisala našu Danku Kovinić, istakla je da žali zbog takve odluke, ali da mora da misli o svom zdravlju i porodici.

"Porodica mi je na prvom mjestu i ne želim da rizikujem kada budem htjela da zasnujem svoju, poslije igračke karijere", napisala je Halep na svom Fejsbuk profilu.

Raonić, koji je nedavno igrao finale Vimbldona protiv Endija Mareja, kazao je da se na ovakav potez odlučio iz zdravstvenih razloga.

"U obzir sam uzeo sve okolnosti i Zika virus. Ne bih htio ovom odlukom da utičem na ostale sportiste", poručio je sedmi teniser planete.

I Berdih povukao se povukao zbog zabrinutosti oko virusa zika.

"To je bila teška odluka koju sam donio poslije dugih i mukotrpnih razgovora sa najbližima", rekao je osmi teniser svijeta, prenio je BBC.

Halep, Raonić i Berdih su prvi iz tenisa koji su zbog Zika virusa otkazali nastup u Riju, nakon što je to učinilo više od 20 sportista.

Zika virus, koji je najviše zastupljen u Južnoj Americi, izaziva teške defekte kod novorođene djece.

Bonus video: