Serena, ti si boginja!

Nevjerovatna Amerikanka je u finalu Vimbldona savladala Andželik Kerber sa 7:5, 6:4 i osvojila rekordnu, 22. grend slem titulu, čime je na 1. mjestu u open eri konačno dostigla Štefi Graf
51 pregleda 14 komentar(a)
Serena Vilijams, Foto: Reuters
Serena Vilijams, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.07.2016. 14:57h

Boginja tenisa je Serena Vilijams!

Nevjerovatna Amerikanka je u finalu Vimbldona savladala Andželik Kerber sa 7:5, 6:4 i osvojila rekordnu, 22. grend slem titulu, čime je na 1. mjestu u open eri konačno dostigla Štefi Graf.

U fenomenalnom finalu na Centralnom terenu, tokom kojeg su gleadoci često na nogama udjeljivali ovacije igračicama, Serena je bila najjača kada je bilo najpotrebnije, u finišu oba seta.

U prvom je napravila prvi brejk na meču u 12. gemu, kada je odličnom igrom na mreži iskoristila drugu set loptu.

U drugom je spasila jedinu brejk loptu protivnice 12. asom i povela 4:3, a onda u narednom gemu preokrenula vođstvo protivnice 40:15 i sa četiri vezana poena povela 5:3.

Tada je stala na servis liniju i fenomenalnim udarcima osvojila još četiri poena i ponovo zadivila planetu.

„Divan je osjećaj biti ovdje. Hvala bogu Jehovi, ne bih mogla ovo da uradim bez njega, moje porodice i čitavog tima. Ovo je bilo sjajno. Volim puno da igra protiv Andželik, ona je sjajna teniserka i izvlači najbolje iz mene. Ujedno je i divna osoba sa kojom svi vole da se druže“, rekla je 34-godišnja Amerikanka, koja sada može da juri i dostignuće Margaret Kort, u čijoj trofejnoj sali su 24 pehara, ali 13 prije open ere kada je profesionalcima bio zabranjen nastup na najvećim turnirima.

Kerber je odala priznanje najboljoj teniserki svijeta.

„Prije svega želim da čestitam Sereni. Ti ovo zaslužuješ, velika si šampionka i uvijek mi je čast da igram protiv tebe. Bila mi je čast da igram na Centralnom terenu. Hvala mom timu, najbolji ste. Znam da vam nekada nije lako sa mnom, ali uvijek ste vjerovali u mene“, naglasila je 28-godišnja Njemica poljskog porijekla.

Serena je prošle godine na Vimbldonu osvojila 21. titulu na grend slemovima, ali joj je Štefi Graf „izmicala“.

Na US openu je bila pod tolikom presijom da osvoji pravi grend slem (sva četiri pehara u istoj godini) da je dozvolila poraz od Roberte Vinći u polufinalu.

Na Australian openu i Rolan Garosu je imala prave šanse da dostigne Njemicu, ali je opet pritisak zaustavio, mada zasluge za to nose i Kerber, odnosno Garbinje Mugurusa, koje su bile fenomenalne.

Sada, na svom omiljenom terenu, gdje je podigla sedmi šampionski tanjir, ništa nije moglo da joj stane na put.

„Bilo mi je jako teško da ne mislim o rekordu Graf. To čini ovu pobjedu još slađom, jer znam koliko sam naporno radila da bih došla dovde. Na ovom terenu se osjećam kao kod kuće, a i vratiću se kasnije, jer imam meč u dublu“, uz osmjeh je rekla Serena.

Bonus video: