Federer objasnio razliku: Danas nemaš vremena ni da trepneš

"I ranije je bilo momaka koji su udarali jako, ali kretanje je bilo drugačije. Ritam meča je bio otprilike - srednji, spori, srednji, brzi, srednji, spori, srednji, brzi, spori, srednji, spori... Danas je - srednji, brzi, brzi, brzi, brzi, brzi, srednji...", objasnio je Federer
1462 pregleda 0 komentar(a)
Federer, Foto: Reuters
Federer, Foto: Reuters

Ako neko zna kako se jedan sport promijenio u posljednje dvije decenije i kakva je razlika između "nekada i sada" onda je to Rodžer Federer.

Profesionalac od 1998, a više od 15 godina u svjetskom vrhu, Švajcarac smatra da je danas mnogo teže igrati na vrhunskom nivou...

"Tenis je postao fizički ekstremno zahtjevan sport. I ranije je bilo momaka koji su udarali jako, ali kretanje je bilo drugačije. Ritam meča je bio otprilike - srednji, spori, srednji, brzi, srednji, spori, srednji, brzi, spori, srednji, spori... Danas je - srednji, brzi, brzi, brzi, brzi, brzi, srednji... Danas nemaš vremena da predahneš, ni da trepneš. Nekada su bili igrači kao Henman, Krajiček i Sampras, koji su imali volej-igru, a danas su svi izuzetno snažni sa osnovne linije. Nema dileme, danas je užasno teško biti u vrhu", kazao je Federer.

On, međutim, traje, prilagođava se i sa 37 godina...

"Moja filozofija je da igram kada sam spreman. Mnogi kažu da je bolje igrati turnire, nego trenirati, ali ne mislim tako, posebno u mojim godinama. Do kada - do kad budem osjećao da mogu da budem na visokom nivou", rekao je Federer.

Bonus video: