Danka Kovinić eliminisana u prvom kolu u Majorci, ispala i Migurusa

1 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: Mallorcaopen.org
Danka Kovinić, Foto: Mallorcaopen.org
Ažurirano: 14.06.2016. 18:43h

Danka Kovinić je eliminisana u prvom kolu prvog turnira na kojem je nastupila nakon što je osvojila titulu u Marseju i izborila vizu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru - najbolja crnogorska teniserka je zaustavljena već na startu prvog WTA turnira u Majorci, a poražena je od Kanađanke Oženi Bušar sa 6:3, 7:5, nakon sat i 24 minuta borbe.

Prvi set je odlučen već u drugom gemu, kada je Danka izgubila svoj servis sa nulom, pa je Bušar povela 2:0 i tu prednost lako sačuvala do kraja (naša teniserka nije imala nijednu brejk-šansu).

Novljanka je odlično počela drugi set, brejkom u drugom gemu je stigla do velike prednosti od 3:0, potom i 5:2, ali je onda stala.

Bušar, vicešampionka Vimbldona od prije dvije godine, sačuvala je svoj servis i smanjila na 5:3, a onda je Danka izgubila svoj servis, uz samo jedan osvojen poen, da bi Kanađanka u sljedećeg gemu stigla do izjednačenja na 5:5.

Novi brejk je uslijedio u 11. gemu, Bušar je povela 6:5, a onda na svoj servis stigla do pobjede od 2:0 u setovima.

Bušar će u narednom kolu igrati protiv Ruskinje Anastasije Sevastove, a Kovinićeva će naredne sedmice igrati u Istburnu.

U prvom kolu turnira u Majorci eliminisana je i nova šampionka Rolan Garosa, naturalizovana Španjolka Garbinje Mugurusa, koju je pobijedila Belgijanka Kirsten Flipkens sa 6:3, 6:4.

Turnir u Majorci, koji se igra na travi, ima ukupan nagradni od 226.750 dolara. Pobjednica turnira osvaja 280 WTA bodova.

Bonus video: