Đoković: Cijele sezone sanjam finale Rolan Garosa

79 pregleda 1 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.06.2016. 17:03h

Treći uzastopni put, četvrti ukupno, Novak Đoković je u finalu Rolan Garosa, jedinog grend slem turnira na kome nikada nije trijumfovao.

U polufinalu, najbolji svjetski teniser bio je prejak za Austrijanca Dominika Tima (6:1, 6:2, 6:4).

"Bilo je ovo moje prvo polufinale na terenu "Suzan Leglen". Atmosfera je bila fantastična. Odigrao sam svoj najbolji meč od početka turnira. Od početka sezone sam sanjao o finalu Rolan Garosa."

U prethodna tri nastupa u završnici turnira u francuskoj prijestonici, Đoković je gubio, dva puta od Rafe Nadala (2012, 2014), dok je prošle godine od njega bio bolji Sten Vavrinka.

"Iskustvo koje imam pokušaću da iskoristim da se pripremim za ovaj meč kao i za svaki drugi. Naravno da je emocija drugačija u grend slem finalu, pogotovo Rolan Garosa, to je neminovno."

"Ali kako je govorio pokojni patrijarh Pavle: ’Kakve su ti misli, takav ti je život’. Ne želim da stvaram još veći pritisak nego što jeste – pritisak je ogroman, očekivanja još veća, ne samo moja, nego i ljudi koji me prate i podržavaju. Toga sam svjestan, ali ne želim o tome da razmišljam i da pričam više nego što već osjećam. Trudiću se da svoje misli i energiju usmjerim na način koji će mi omogućiti da pružim maksimum u nedjelju“,

U 20. grend slem finalu, Đoković će naspram sebe imati Endija Mareja, koji je izbacio branioca titule Stena Vavrinku.

"Odigrao sam jedan od najboljih mečeva na šljaci u svojoj karijeri" - kazao je nakon polufinala Marej, koji se prvi put domogao završnice Rolan Garosa.

"Jedva čekam finala. Izuzetno sam zadovoljan. Nisam očekivao da ću doći do završnice, jer sam se uvijek mučio na šljaci."

Đoković i Marej će u nedjelju odigrati svoj 34 međusobni meč, a prednost je na strani srpskog tenisera, koji je uspješniji i u ukupnom bilansu (23 - 10), u mečevima na šljaci (4 - 1) i u grend slem finalima (4 - 2).

Bonus video: