Đoković u polufinalu sa Timom

Đoković, u dva dosadašnja duela sa Timom, 15. kosturašem Rolan Garosa, nije izgubio ni set. U Majamiju ove godine dobio ga je u osmini finala sa 2:0, a prije dvije godine identično i u Šangaju
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.06.2016. 14:26h

Najbolji teniser svijeta, Novak Đoković, plasirao se u polufinale najvećeg tunrira na šljaci, Rolan Garosa. Prvi kosturaš u Parizu, Đoković, u tri seta je bio bolji od Čeha Tomaša Berdiha za 126 minuta igre (6:3, 7:5, 6:3).

Đoković je lako dolazio do brejkova protiv stamenog Čeha, ali je tokom drugog seta i na početku trećeg imao padova u igri. Ipak, uprkos teškom terenu, jer je kiša na par minuta tokom trećeg seta i prekinula duel pri rezultatu 3:3, najbolji teniser je rutinski nadigrao rivala koji tradicionalno nema rješenja za igru srpskog asa.

Đoković će u polufinalu igrati protiv Austrijanca Dominika Tima, koji je nakon preokreta slavio protiv Belgijanca Davida Gofana, 3:1 (4:6, 7:6, 6:4, 6:1). Meč je trajao 50 minuta duže od duela Đokovića i Berdiha.

Đoković u dva dosadašnja duela sa Timom, 15. kosturašem Rolan Garosa, nije izgubio ni set. U Majamiju ove godine dobio ga je u somini finala sa 2:0, a prije dvije godine i u Šangaju.

Sjutra se u drugom polufinalu sastaju branilac trofeja, Švajcarac Stanislas Vavrinka i drugi nosilac, Britanac Endi Marej.

Bonus video: