Kiša prekinula program, danas više nema tenisa

Završena su dva meča u ženskoj konkurenciji, koja su započeta u nedjelju - Samanti Stosur je prijao prekid da pobijedi favoritkinju Simonu Halep sa 7:6, 6:4, baš kao i Cvetani Pironkovoj, koja je preokrenula protiv Agnješke Radvanjske (2:6, 6:3, 6:3).
59 pregleda 0 komentar(a)
rolan garos, Foto: Reuters
rolan garos, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.05.2016. 17:07h

Zbog kiše u ponedjeljak tenisa nije bilo (prvi put u Parizu od 2000. godine), a danas su samo dva meča završena, te četiri prekinuta prije nego su organizatori Rolan Garosa saopštili da se igrači neće vraćati na teren zbog obilnih padavina.

Završena su dva meča u ženskoj konkurenciji, koja su započeta u nedjelju - u roku od samo pola sata ispale druga i šesta nositeljka na Rolan Garosu – Agnješka Radvanjska i Simona Halep.

Samanti Stosur je prijao prekid da pobijedi favoritkinju Simonu Halep sa 7:6, 6:4, baš kao i Cvetani Pironkovoj, koja je od 0:1 u setovima i 0:3 u drugom preokrenula protiv Agnješke Radvanjske (2:6, 6:3, 6:3) i izborila prvo četvrtfinale na Rolan Garosu. Pironkova je prva Bugarka u četvrtfinalu Rolan Garosa od 2005. godine (Sesil Karatančeva).

Stosur i Pironkova će u međusobnom duelu boriti za polufinale.

"Svaki put kada smo se vraćale na teren osjećala sam da sam spremna i fokusirana, znala sam tačno šta želim da uradim na terenu", izjavila je Samanta Stosur nakon meča.

Duel osmine finala Rolan Garosa između prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića i Španca Roberta Bautiste Aguta prekinut je pri rezultatu 1:1 u setovima i 4:1 za Đokovića u trećem setu.

Meč je počeo oko podneva, ali je zbog kiše prekinut poslije 40 minuta kod rezultata 6:3 za Španca. Poslije dva sata meč je nastavljen, Đoković je osvojio drugi set sa 6:4, a u trećem setu poveo je sa 4:1.

U prvom setu teniseri su napravili pet brejkova, od kojih Španac tri, pa je poslije 37 minuta poveo u meču. Na početku drugog seta teniseri su osvajali gemove na svoj servis sve do šestog, kada je prvi igrač svijeta napravio brejk i poveo sa 4:2. Poslije toga, u naredna četiri gema teniseri su napravili četiri brejka, Đoković je sačuvao prednost i izjednačio u meču.

Đoković se u trećem setu požalio na bol u leđima i da mu je hladno, a Bautista Agut je tražio pomoć ljekara zbog žuljeva. Srpski teniser zaigrao je agresivnije a prije drugog prekida vodio je sa 4:1.

Pobjednik duela Đokovića i Bautiste Aguta igraće u četvrtfinalu protiv boljeg iz duela Čeha Tomaša Berdiha i Španca Davida Ferera. Berdih je u trenutku prekida vodio 2:1 u prvom setu.

Prekinuta su još dva meča muškog programa. Rezultat između Španca Marsela Granoljersa i Dominika Tima je bio 1:1 u setovima (2:6, 7:6 (7-2)), dok je Letonac Ernest Gulbis vodio 3:0 u prvom setu protiv Belgijanca Davida Gofana.

Osim četiri preostala meča osmine finala, koji su prekinuti, organizatori su za danas planirali i dva četvrtfinala u muškoj konkurenciji (Marej - Gaske, Vavrinka - Ramos).

Prognoza govore da će padavina biti i u srijedu i četvrtak, zbog čega su organizatori zabrinuti, jer su i u finansijskom gubitku.

Prema procjeni direktora Rolan Garosa Gija Foržea, turnir je u ponedjeljak zbog odlaganja programa izgubio oko dva miliona eura.

"Ako se nastavi ovako - igrači će morati da igraju dva meča zaredom u jednom danu, možda čak i tri. Na kraju možemo i da odložimo finale ako bude bilo potrebe", rekao je Forže.

Bonus video: