I Conga odustao zbog povrede, Đoković se poigravao

63 pregleda 0 komentar(a)
Conga, Foto: Reuters
Conga, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.05.2016. 20:07h

Dan nakon najvećeg šampiona Rolan Garosa, od nastupa na pariskoj šljaci se oprostio i najomiljeniji igrač publike u Bulonjskoj šumi, Žo-Vilfred Conga.

Teniski Muhamed Ali je uz suze napustio teren već u 1. setu meča sa Ernestsom Gulbisom, jer je pri vođstvu 5:2 osjetio veliki bol u butnom mišiću lijeve noge.

Na izlasku sa „Filip Šatrijea” se nije ni trudio da sakrije suze, a navijači su ga ispratili ovacijama.

Letonski ekscentrik je tako dobio mjesto u osmini finala, gdje će ga čekati David Gofan, koji je bio bolji od Nikolasa Almagra (6:2, 4:6, 6:3, 4:6, 6:2).

U istom dijelu žrijeba drugi par osmine finala čine Marsel Granoljers i Dominik Tim.

Španac je 3. kolo prošao bez borbe, zbog povlačenja Nadala, dok je Austrijanac u duelu tenisera koje stručnjaki u budućnosti vude u samom vrhu bio bolji od Aleksandra Zvereva (6:7, 6:3, 6:3, 6:3).

Odustajanje Conge je dalo mogućnost Novaku Đokoviću da prije mraka završi obračun sa Aljažom Bedeneom.

I nije je propustio - prvi reket planete je savladao Slovenca koji nastupa za Veliku Britaniju sa 6:2, 6:3, 6:3. U osmini finala ga čeka Roberto Bautista-Agut, koji je istovjetnim rezultatom porazio Bornu Ćorića.

Posljednji par osmine finala kompletirali su David Ferer i Tomaš Berdih.

Omaleni Španac je lako izašao na kraj sa zemljakom Felisijanom Lopesom (6:4, 7:6, 6:1), a Čeh je bio bolji od Urugvajca Pabla Kuevasa (4:6, 6:3, 6:2, 7:5 ).

Bonus video: