Nadal se povukao sa Rolan Garosa!

„Zdravo, ovdje sam samo da objavim da moram da se povučem sa turnira. Imam problem sa zglobom već nekoliko sedmica, koji se pogoršavao iz dana u dan”, rekao je Nadal na pres konferenciji
16 komentar(a)
Nadal, Foto: Reuters
Nadal, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.05.2016. 16:33h

Zakazao je pres konferenciju i sa knedlom u grlu rekao okupljenim novinarima:

„Zdravo, ovdje sam samo da objavim da moram da se povučem sa turnira. Imam problem sa zglobom već nekoliko sedmica, koji se pogoršavao iz dana u dan”.

Nije to rekao bilo ko. Iznebuha, Rolan Garos je ostao bez svog najvećeg šampiona, bez čovjeka koji je stigao u Pariz po deseti Kup musketara. Bez Rafaela Nadala.

I tako se kao kula od karata srušilo sve. Od već viđenog obračuna u polufinalu Novaka Đokovića i Bika sa Majorke na njegov 30. rođendan, od meča koji je trebalo da uđe u istoriju tenisa, neće biti ništa.

Kralj šljake je morao da kaže zbogom turniru koji najviše voli, jer bi pokidao tetivu da je nastavio da igra.

„Kada sam stigao ovdje, osjećao sam mali bol, koji sam mogao da podnesem, ali je postajao sve jači. Pokušao sam da odradim sve moguće tretmane da bih igrao, a juče sam dobio injekciju da bih igrao. Sinoć sam počeo da osjećam sve jači bol, a jutros skoro da nisam mogao ni da pomjerim zglob. Uradio sam magnetnu rezonancu i ultrazvuk i rezultati nisu dobri. Nije ništa pokidano, ali bi se sigurno pokidalo da sam nastavio da igram”, pričao je sa sjetom u glasu najtrofejniji igrač u Bulonjskoj šumi.

Nadal nije pokazivao znake povrede, jer je Semu Grotu prepustio svega tri, a Fakundu Bagnisu šest gemova, ali je slika bila potpuno drugačija od one koju su gledali milioni navijača.

„Da ovo nije Rolan Garos, ne bih ni rizikovao da igram prva dva meča, ali ovo je najvažniji događaj u godini za mene i zato sam preuzeo rizik protiv Bagnisa. Došao sam ovdje da osvojim titulu, a za to mi je bilo potrebno da odigram još pet mečeva. Doktor je rekao da je to nemoguće, da bih sigurno pokidao tetivu. Ovo je veoma loša odluka za mene, ali to je dio života i moje karijere. Pokušaću da se što prije oporavim i nadam se da ću i narednih godina imati šansu da ovdje osvojim titulu”, zaključio je Rafa.

Ovo je novi šok za jednog od najboljih tenisera svih vremena, koji ima dugi niz povreda. Najviše je kuburio sa koljenima, a zbog upale (tendonitisa) nije branio titulu na Vimbldonu 2009. i propustio je veći dio 2012. godine. Mučila su ga i stopala, zglob je novi problem...

Bonus video: