IAKO JE SUSPENDOVANA

Šarapova u ruskom olimpijskom timu

0 komentar(a)
Marija Šarapova, Foto: Twitter.com
Marija Šarapova, Foto: Twitter.com
Ažurirano: 26.05.2016. 17:27h

Ruska teniserka Marija Šarapova biće dio olimpijske teniske selekcije te zemlje i pored toga što je suspendovana poslije otkrivanja da je pozitivna na zabranjenu suptancu meldonijum.

"Do kraja nedjelje ćemo riješiti pitanje njenog učešća na Olimpijskim igrama. Već smo je upisali na spisak selekcije", rekao je danas predsjednik Teniskog saveza Rusije Ćamil Tarpiščev.

Međunarodna teniska federacija suspendovala je Šarapovu u martu pošto je sama priznala da je uzimala meldonijum u zdravstvene svrhe.

Šarapova je priznala da je pala na doping testu na Otvorenom prvenstvu Australije u januaru, pošto su njeni rezultati bili pozitivni na meldonijum, supstancu koju je Svjetska anti doping agencija (WADA) početkom godine stavila na listu zabranjenih.

Ona je tvrdila da je iz zdravstvenih razloga uzimala meldonijum i da nije znala da je ta supstanca na listi zabranjenih.

Meldonijum se koristi kod bolesti srca i utvrđeno je da povećava izdržljivost, poboljšava oporavak, štiti od stresa i poboljšava rad centralnog nervnog sistema. Zabranjen je u SAD, a može se kupiti u Rusiji, Ukrajini, Moldaviji, Belorusiji, Azerbejdžanu i Jermeniji.