Serena Vilijams sigurna, ispale Adželik Kerber, Viktorija Azarenka, Jelena Janković...

0 komentar(a)
Andželik Kerber, Foto: Reuters
Andželik Kerber, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.05.2016. 18:10h

Prvo kolo Rolan Garosa bio je krajnji domet za pobjednicu prvog grend slema u sezoni, Otvorenog prvenstva Australije - njemačka teniserka Andželik Kerber eliminisana je od Holanđanke Kiki Bertens sa 6:2, 3:6, 6:3, za sat i 43 minuta igre.

Kerber je u trećem setu zbog povrede ramena iskoristila ljekarski tajm-aut, ali to nije poremetilo Bertens, pa je Holanđanka i pored nešto duže pauze ostvarila jednu od najvećih pobjeda u karijeri.

Bertens će se u drugom kolu sastati sa Italijankom Kamilom Đorđi, koja je bila bolja od Francuskinje Alize Lim sa 6:3, 6:2.

Ispala je i peti nosilac, Viktorija Azarenka. Bjeloruskinja je u trećem setu, pri vođstvu protivnice od 4:0, zbog povrede predala meč Italijanki Karin Knap. Nekadašnja prva teniserka svijeta, dvostruka pobjednica Australian opena i polufinalistkinja Rolan Garosa 2013. godine, izgubila je prvi set 6:3, dok je drugi dobila sa 7:6 (8-6), ali je stala u trećem...

Rivalka Karin Knap u drugoj rundi biće Letonka Anastasija Sevastova, koja je u dva seta (6:2, 6:2) bila bolja od Amerikanke Vikeri.

Pored treće i pete kosturašice, eliminisana je i srpska teniserka Jelena Janković (23. nosilac na turniru), pošto je u prvom kolu poražena od Njemice Tatjane Marije, sa 6:3, 3:6, 6:3, nakon dva sata i 23 minuta igre.

Ona će se u drugom kolu Rolan Garosa sastati sa Francuskinjom Aliz Korne, koja je ranije danas sa 6:1, 6:0 pobijedila Belgijanku Kirsten Flipkens.

Više nego sigurna je bila Serena Vilijams, koja je prepustila samo dva gema (6:2, 6:0) Slovakinji Magdaleni Ribarikovoj, za samo 42 minuta igre.

Poslije rezultata 2:2 u prvom setu, Vilijams je osvojila 10 uzastopnih gemova i plasirala se u drugo kolo.

Amerikanka će u drugom kolu igrati protiv pobjednice duela Čehinje Karoline Pliškove i Telijane Pereira iz Brazila.

Za razliku od Jankovićeve, plasman u drugo kolo izborila je Ana Ivanović, pošto je danas pobijedila Osen Dodan iz Francuske sa 6:0, 5:7, 6:2, za sat i 47 minuta igre.

Ana Ivanović će u drugom kolu Rolan Garosa igrati protiv pobjednice duela u kojem će se sastati Kurumi Nara iz Japana i Čehinja Denisa Alertova.

Plasman u drugo kolo Rolan Garosa danas su izborile Venus Vilijams, Dominika Cibulkova, Eženi Bušar, Timea Baboš, Kristina Mladenović, Ana Konjuh, Kijang Vang, Karla Suares Navaro, Samanta Stosur, Timea Baščinski, Šuai Žang, Luisa Kiriko, Jekaterina Makarova, Darija Kasatkina, Viržini Razano, Medison Kiz, Marijana Duke-Marino...

Bonus video: