Pobjeđivaću velike možda već ove godine

„Nemam barijeru kada igram protiv velikih igračica. Blizu sam im i vidim da mogu da igram sa njima. Ni od jedne nisam lagano izgubila, pa da se zapitam. Vidim napredak i to je pozitivno”, rekla je Kovinićeva
4 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: Beta/AP
Danka Kovinić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.05.2016. 15:29h

Danka Kovinić je poručila da vjeruje da će uskoro početi da pobjeđuje igračice sa vrha WTA liste, pošto je danas ispustila trijumf nad Petrom Kvitovom u 1. kolu Rolan Garosa.

„Nemam barijeru kada igram protiv velikih igračica. Mislim da ću ih pobjeđivati, možda ove ili naredne godine. Blizu sam im i vidim da mogu da igram sa njima. Ni od jedne nisam lagano izgubila, pa da se zapitam. Vidim napredak i to je pozitivno”, rekla je Kovinićeva grupi srpskih izvještača u Parizu.

Mlada, 21-godišnja Novljanka je izgubila od Kvitove, 10. nositeljke i 12. igračice svijeta, sa 6:2, 4:6, 5:7, iako je u 3. setu vodila 5:4 i servirala za najveći trijumf u karijeri.

„Bio je dobar meč, sličan onome koji smo odigrale u Indijan Velsu. Ona je dobro počela i dobila prvi set. Kako je meč odmicao, tako sam bolje igrala i osjećala bolje loptu i čitala njenu igru. Šta znam, opet je malo falilo. Jesu uslovi bili još sporiji zbog kiše, ali nije mi to bio problem”.

Novinare je zanimalo i njeno mišljenje o tome šta treba da popravi u svojoj igri.

„Možda ritern. Da više koristim šanse na riternu i da probam na prvi servis dublje da riterniram”, kazala je Danka Kovinić.

Bonus video: