Đoković: Već sam bio u ovakvim situacijama

„Nemam baš mnogo vremena da se oporavim, ali bio sam i ranije u ovakvim situacijama, daću sve od sebe”, rekao je prvi reket planete
105 pregleda 9 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta-AP
Novak Đoković, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 15.05.2016. 08:57h

Desetak minuta nakon 23 časa, Novak Đoković je konačno riješio rebus zvani Kei Nišikori, slavio sa 2:6, 6:4, 7:6 i domogao se svog sedmog finala na Mastersu u Rimu.

Desetak minuta nakon 17 časova, dakle svega 18 sati poslije meča sa Japancem, prvi reket planete će igrati za svoj 30. pehar na mastersima protiv Endija Mareja.

Vremena za oporavak je jako malo, ali 28-godišnji Beograđanin smatra da će naći način da se odmori.

„Nemam baš mnogo vremena da se oporavim, ali bio sam i ranije u ovakvim situacijama, daću sve od sebe”, rekao je Đoković.

Srpski as se osvrnuo na meč sa Nišikorijem, u kojem su nijanse odlučile.

„Kei je od početka pokazao da zna koji mu je plan. Pogađao je blizu linija, bio je agresivan na riternu, odigrao je bez greške prvi set. Onda sam znao da ću imati malu priliku i da moram da se dignem, što sam i učinio”.

„Igrao sam još bolje nego u meču sa Nadalom. Svaka čast Keiju na borbi i načinu na koji je igrao velike poene, ne bi bilo nezasluženo ni da je on pobijedio”.

„Ovaj meč je odličan primer kako duel može da bude odlučen u nekoliko udaraca, bilo je 112:111 u poenima i tačno taj poen je bio razlika”, naglasio je šampion u Vječnom gradu 2008, 2011, 2014. i 2015. godine.

Novak se na početku meča povrijedio tako što je udario sebe ramom reketa u skočni zglob, pokušavajući da istrese šljaku iz patika.

„Bila je to čudna situacija, udario sam se prilično jako. Boljelo je, ali bol se postepeno smanjivao, da bi se onda ponovo pojavio u finišu”, priznao je Đoković.

Bonus video: