Đokoviću maraton sa Nišikorijem i finale protiv Mareja

Ako je veliki niz pobjeda Đokovićeva prednost, Mareju naruku ide činjenica da će biti odmorniji u sjutrašnjem finalu, zakazanom za 17 časova
65 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 14.05.2016. 21:34h

Dugotrajna drama je pripala Novaku Đokoviću, koji je u polufinalu Mastersa u Rimu iskoristio tek četvrtu meč-loptu protiv Keija Nišikorija i slavio sa 2:6, 6:4, 7:6.

Prvi reket svijeta je bio očajan u prvom setu, Japanac mu je dva puta oduzeo servis i najavio put ka pobjedi.

Đoković nije koristio ono što mu se nudilo, propustio je čak devet brejk šansi, ali je deseta bila ključna - 28-godišnji Beograđanin je prvi vođstvu 5:4 u 2. setu napokon realizovao priliku da oduzme servis rivalu, što mu je donijelo izjednačenje.

U reprizi polufinala Mastersa u Madridu, srpski as je poveo 4:1 u 3. setu, ali je Nišikori izjednačio na 4:4, spasao prvu meč-loptu pri rezultatu 4:5, a potom u taj-brejku poveo 3:1.

Đoković je, međutim, vezao pet poena, ali ga je Japanac spriječio da iskoristi prve dvije. Treću, a ukupno četvrtu, i to prvu u kojem je imao prednost početnog udarca, iskoristio je odličnim servisom.

Nakon reprize polufinala iz Madrida, Noleta čeka i dežavi u finalu, jer će mu rival biti Endi Marej, kojeg je sedam dana ranije savladao sa 2:1.

Đoković će pokušati da upiše 13. pobjedu u posljednjih 14 mečeva sa vršnjakom iz Škotske i ugrabi jubilarni, 30. pehar na mastersima.

Ako je veliki niz pobjeda Đokovićeva prednost, Mareju naruku ide činjenica da će biti odmorniji u sjutrašnjem finalu, zakazanom za 17 časova.

Dvostruki grend slem šampion je igrao ranije, a imao je i mnogo lakšeg rivala, pa je Luki Puju prepustio svega tri gema (6:2, 6:1).

Bonus video: