Đoković u klasiku bolji od Nadala

Đoković će se sjutra u polufinalu sastati Japancem Keijem Nišikorijem, koji je u posljednjem četvrtfinalu savladao Austrijanca Dominika Tima sa 6:3, 7:5, nakon sat i 36 minuta igre.
45 komentar(a)
Đoković, Foto: Beta-AP
Đoković, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 13.05.2016. 21:04h

Novak Đoković je nastavio put ka odbrani titule na Mastersu u Rimu, nakon pobjede nad Rafaelom Nadalom u pravom teniskom klasiku - 7:5, 7:6.

Dva i po sata nevjerovatnog tenisa gledano je u Vječnom gradu, iako je prvi reket svijeta u 49. duelu sa Nadalom završio posao u dva seta.

Španac je i u prvom i u drugom setu imao prednost brejka, a u drugom je propustio i pet set lopti, svaku na svoj servis, da odvede duel i u treći sat.

Prvi teniser svijeta je, po običaju, bio najbolji kada je najpotrebije, dizao se kada su svi mislili da je otpisan, i 26. pobjedom nad najvećim rivalom izborio plasman u polufinale. Bila je ovo sedma uzastopna Đokovića protiv Nadala i velika injekcija samopouzdanja pred Rolan Garos, gdje očajnički lovi prvu titulu, a gdje će mu "bik sa Majorke" ponovo biti jedan od najvećih rivala.

Đoković će se sjutra u polufinalu Mastersa u Rimu sastati Japancem Keijem Nišikorijem, koji je u posljednjem četvrtfinalu savladao Austrijanca Dominika Tima sa 6:3, 7:5, nakon sat i 40 minuta igre.

Biće to repriza nedavnog polufinala Madrida, kada je Đoković slavio sa 6:3, 7:6.

Treniser iz Srbije je dvostruki uzastopni pobjednik Rima, koji se igra za 1.000 ATP bodova i ukupni nagradni fond od dva miliona eura.

A u prvom polufinalu sjutra će se sastati Endi Marej i, naočekivano, Francuz Lukas Puj.

Marej je u dva seta porazio Francuza Davida Gofana sa 6:1, 7:5, za sat i 35 minuta igre, i fali mu još korak do prvog finala u Rimu.

Gofan je osvojio prvi gem na meču, i to brejkom, u drugom tri puta oduzeo servis Britancu, ali nije uspio da pobijedi, jer je Marej na kraju sedam puta napravio brejk, i imao je manje neuznuđenih grešaka (13-28).

Puj "laki luzer", baš je srećan u Rimu - nakon što je mjesto u glavnom žrijebu dobio poslije povlačenja njegovog sunarodnika Žo-Vilfreda Conge sa turnira zbog povrede, francuski teniser se plasirao se u polufinale pošto se Argentinac Huan Monako povukao zbog povrede.

Puj je juče, u trećem kolu, pobijedio devetog nosioca Španca Davida Ferera u tri seta i sam plasman u četvrtfinale nekog turnira već mu je bio najbolji rezultat u karijeri.

Bonus video: