Đoković preko Robera do osmine finala, samo se Raonić okliznuo

0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.05.2016. 19:24h

Četvorica od prvih pet tenisera na APT listi upisala su pobjede, a nijedan od 10 mečeva u singlu nije igran u više od dva seta, epilog je 2. kola u muškoj konkurenciji na Mastersu u Rimu.

Novak Đoković se plasirao u osminu finala, ali se pomučio da u dva seta pobijedi Francuza Stefana Robera, 7:5, 7:5, 103. igrač svijeta. Francuz je bio inspirisan protiv Đokovića, imao je brejk loptu u trećem setu, da bi srpski reprezentativac tek u 12. gemu napravio brejk i poveo 1:0.

Rober nije popuštao ni u drugom setu. U trećem gemu je napravio brejk, a onda odbranio svoj servis i poveo sa 3:1. Srpski teniser je brejkom uzvratio u osmom gemu, a onda je poslije svog servisa i poveo 5:4. Rober mu, međutim, nije pružio šansu za brejk na svom servisu, pošto je deseti gem dobio sa nulom. Đoković mu je uzvratio istom mjerom, a onda napravio i brejk i konačno slavio.

"Ovo je bio veoma težak meč iz više razloga. Uslovi su bili teški. Protivnik je imao nepredvidive poteze i sjajne udarce, a po vjetrovitom vremenu teško je bilo uspostaviti ritam. Ipak, odigrao sam kako treba kada je bilo najvažnije i srećan sam zbog plasmana dalje", rekao je Đoković.

Đoković će odbranu trofeja nastaviti u osmini finala protiv Brazilca Tomasa Belučija, koji je u dva seta (6:4, 6:3) bio bolji od Francuza Nikola Maua.

U derbiju dana, Australijanac Nik Kirjos je eliminisao Miloša Raonića sa 7:6 (7-5), 6:3. Kirjos je obezbijedio drugi međusobni duel sa Rafaelom Nadalom. Španac je savladao Filipa Kolšrajbera iz Njemačke, rezultatom 6:3, 6:3, za nešto više od 80 minuta igre. Kirjos i Nadal su se do sada jedini put sastali na Vimbldonu 2014. kada je 21-godišnjak iz Kanbere napravio jednu od najvećih senzacija u istoriji turnira.

Rodžer Federer otkrio je da je tek poslije zagrijavanja odlučio da će igrati meč drugog kola na Mastersu u Rimu, zbog problema sa leđima, a onda je savladao Njemca Aleksandra Zvereva sa 6:3, 7:5.

Federer će u narednoj rundi turnira igrati protiv talentovanog Austrijanca Dominika Tima, koji je bio bolji od Žoaa Souze sa 6:3, 6:2.

Siguran je bio i Britanac Endi Marej sa dva puta po 6:3 savladao je Mihaila Kukuškina iz Kazahstana i plasirao se u osminu finala, gdje ga očekuje duel sa Francuzom Žeremijem Šardijem, koji je pobijedio Španca Roberta Bautistu-Aguta sa 7:6 (8-6), 6:4.

U osminu finala su prošli i David Ferer (koji je u španskom okršaju bio bolji od Giljerma Garsije Lopesa sa 6:4, 6:3) i Francuz Rišar Gaske, koji je pobijedio domaćeg tenisera, Andreasa Sepija sa 6:3, 6:4.

Bonus video: