Đoković umirio i Raonića, s Nišikorijem za finale Madrida

U polufinalu Mastersa u Madridu igraće: Novak Đoković - Kei Nišikori i Endi Marej - Rafael Nadal
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.05.2016. 21:42h

Novak Đoković utišao je teniskog gromovnika Miloša Raonića i poslije pet godina ponovo se našao u polufinalu Mastersa u Madridu.

Sedmi put prvi teniser svijeta pobijedio je kanadskog reprezentativca - 6:3, 6:4, zadržavši savršen skor u duelima sa njim.

Na podlozi koja važi za najbržu šljaku, Đoković je uveo igru u ritam koji mu odgovora, nijednog trenutka ne gubeći kontrolu i prisebnost. Dominirao je u poenima sa osnovne linije, bio siguran na svoj početni udarac i na vrijeme uzimao gemove na servis Raonića.

Prvi set prelomio je iskoristivši jedinu brejk loptu, koja mu se ukazala u šestom gemu.

Već na početku drugog seta još jednom je uzeo servis rivalu, trasirajući put do polufinala i meča sa Keijem Nišikorijem...

Treću godinu zaredom Japanac je prošao među četiri najbolja u Madridu.

U duelu sa samo jednim brejkom, šesti nosilac se dva sata i 42 minuta rvao sa Australijancem Nikom Kirijosom, koga je nadvladao mirnoćom i koncentracijom – 7:6, 6:7, 6:3.

Ranije danas, Endi Marej prvi je stigao do polufinala Madrida - Britanac je u četvrtfinalu pobijedio Čeha Tomaša Berdiha u dva seta - 6:3 i 6:2.

Marej je od početka meča kontrolisao razvoj situacije na terenu protiv osmog tenisera svijeta. Upisao je 20 vinera, a uz to protivniku nije dozvolio da dođe do brejk-lopte.

Mareju je ovo bila šesta pobjeda u posljednjih sedam mečeva na šljaci, a ujedno je izborio i plasman u svoje drugo uzastopno polufinale na šljaci.

Braniocu trofeja u Madridu je potrebno da u prijestonici Španije slavi na kraju nedelje kako ga na drugom mjestu ATP liste ne bi pretekao Švajcarac Rodžer Federer.

Put je težak jer ga u polufinalu čeka četvorostruki šampion Rafael Nadal.

„Kralj šljake“ je na stadionu „Manolo Santana“ proslavio 13. uzastopnu pobjedu na zemljanoj podlozi, savladavši Portugalca Žoao Sousu 6:0, 4:6, 6:3.

Od sjaja do mraka i nazad – bila je staza 29-godišnjeg Španca tokom dva sata dugog duela.

Nakon perfektnog prvog seta, u drugom je, pri rezultatu 3:2, imao tri brejk lopte da praktično završi meč. Sousa je izdržao pritisak, uzeo Nadalu servis u devetom gemu i potom riješio set.

Portugalac, 35. na ATP listi, je držao ravnotežu do 3:4 u odlučujućem djelu meča. Nadal je iskoristio prvu brejk loptu i zatim osvajanjem svog gema dobio duel.

Bonus video: