Danka Kovinić nadigrala viceprvakinju US opena

Kovinić je u Madridu napravila veliko iznenađenje protiv 8. igračice svijeta
19 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: Istanbulcup.kozawos.com
Danka Kovinić, Foto: Istanbulcup.kozawos.com
Ažurirano: 01.05.2016. 11:06h

Najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić izvojevala je jednu od najvećih pobjeda u karijeri. Novljanka je nakon skoro sat i po igre eliminisala sa WTA turnira u Madridu sedmu kosturašicu, Italijanku Robertu Vinći sa 2:0 (6:4, 6:2).

Uspjeh Kovinić je tim veći, pošto je pauzirala u prethodnoj sedmici zbog povrede zadobijene u finalu WTA turnira u Istanbulu. Kovinić se eliminacijom Vinći plasirala un 16-tinu finala, u kojoj će igrati protiv bolje iz duela Rumunke Sorijane Kirstee i svog idola i najbolje prijateljice na turu, Srpkinje Jelene Janković.

Novljanka, koja je 47. na posljednjoj WTA listi u svim segmentima je bila bolja od osme igračice svijeta, Vinći, koja je prošle godine eliminisala Serenu Viljams i igrala je finale otvorenog prvenstva Amerike.

Kovinić je u prvom setu ostvarila brejk u 3. gemu a imala je snage da spasi čak šest brejk lopti protivnice. U drugom setu je u trećem i četvrtom gemu došlo do razmjene brejkova, s tim što je anša teniserka prva to uradila. Ipak, nakon izgubljenog servisa Kovinić je dva puta zaredom brejknula Italijanku za veliki trijumf.

Kovinić se revanširala Vinći za prošlogodišnji poraz na WTA turniru u kineskom Vuhanu, kada je za plasman u 16-tinu finala Italijanka bila bolja nakon preokreta i skoro dva sata igre (2:1).

Bonus video: