Kovinić ispustila šansu za prvi veliki trofej

8 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: Istanbulcup.kozawos.com
Danka Kovinić, Foto: Istanbulcup.kozawos.com
Ažurirano: 24.04.2016. 15:53h

Najbolja crnogorska tenioserka nije uspjela da u finalu turnira u Istanbulu osvoji prvi WTA trofej. Nakon preokreta bolja je nakon dva sata i 25 minuta bila domaća teniserka Džagla Bijikakdžaj sa 2:1 (3:6, 6:2, 6:3).

Turkinja je bolje igrala na brejk loptama, nošena domaćom publikom, a i umor je učinio svoje, pošto je Kovinić na putu do fianla provela neuporedivo više vremena. Igra Kovinić rasspala se nakon neiskorišćenih brejk šansi početkom drugog seta, što je domaća teniserka znalački iskoristila. Naša teniserka ubvacila je svega 57 odsto prvog servisa, za razliku od rivalke koja je bila uspješnma u 79 odsto pokušaja.

Kovinić je prije samo 20 dana u Čarlstonu, takođe na šljaci, istu rivalku dobila sa 6:1, 6:3.. naša teniserka će za poraz u finalu dobiti 180 WTA poena i ček na 21.400 dolara. Kovinić bi trebalo od sjutra da bude plasirana blizu 45. mjesta na WTA listi.

Za Kovinić turnir u Istanbulu nije završen, pošto joj slijedi finale dubla sa Švajcarkinjom Ksenijom Knol. Njihove rivalke su Rumunka Andrea Mitu i Turkinja Ipek Sojlu.

Bonus video: