Danka Kovinić u polufinalu singla i finalu dubla u Istanbulu

0 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: Www.abiertomexicanodetenis.com
Danka Kovinić, Foto: Www.abiertomexicanodetenis.com
Ažurirano: 22.04.2016. 14:55h

Danka Kovinić nastavlja svoj uspješan nastup na WTA turniru u Istanbulu - najbolja crnogorska teniserka se plasirala u polufinale, pobjedom protiv Grkinje Marije Sakari, 127. teniserke svijeta, sa 2:1, po setovima 1:6, 6:1, 6:2, nakon dva sata i tri minuta igre.

Naša teniserka, koja se nalazi na 60. mjestu na WTA listi, slavila je nakon preokreta i slabe igre u prvom setu, u kojem je jedini gem osvojila u četvrtom gemu, i to nakon što je spasila tri brejk-lopte protivnice.

Od drugog seta, međutim, drugačija slika na terenu, Danka je dominirala, pa je u drugom periodu igre iskoristila prve brejk-lopte za dva brejka u 2. i 4. gemu, kojima je lako stigla do prednosti od 5:0 i tako osigurala izjednačenje u setovima.

Treći set trajao je najduže, 54 minuta. Danka je odmah na startu napravila brejk, Sakari je odmah uzvratila, ali je i treći gem završen brejkom, u korist Kovinićeve, koja je iskoruistila četvrtu brejk-šansu.

Četvrti gem trećeg seta je bio najinteresantniji i najduži, Danka je spasila četiri brejk-lopte protivnice, i na kraju je iskoristila svoju petu gem-loptu za vođstvo od 3:1. To je, čini se, bio preloman trenutak meča, a Novljanka je novim brejkom za 5:2 i definitivno stavila tačku na ovaj meč.

Na kraju, Danka je imala bolji procenat realizovanih brejk-poena (63%, 5/8) i spašenih brejk-lopti (73%, 8/11) od Sakari (27%, 3/11 - 38%, 3/8), te veći procenat osvojenih poena nakon drugog servisa (45 - 24%), dok je nakon prvog servisa bio izjednačen (po 69%).

Danka će u polufinalu igrati protiv Ukrajinke Katerine Kozlove koja je u dva seta (6:2, 6:3) pobijedila Letonku Anastasiju Sevastovu.

Prije Sakari, Danka je u prvom kolu porazila Japanku Kurumi Naru sa 6:3, 6:3, dok je u drugom bila bolja od Bugarke Cvetane Pironkove sa 7:5, 7:6.

Kovinić će u Istanbulu igragi i u finalu dubla, sa Švajcarkinjom Ksenijom Knol.

Kovinić i Knol su u polufinalu pobijedile Čehinju Renatu Voracovu i Španjolku Lauru Paus-Tio sa 6:6, 6:2.

Prije toga, u prvom kolu su eliminisale Turkinju Basak Erajdin i Ruskinju Polinu Monovu (6:2, 6:4), a u drugom Ruskinju Marinu Melnikovu i Sofiju Šapatovu iz Gruzije sa 7:5, 6:1.

Turnir u Istanbulu igra se za nagradni fond od 250 hiljada dolara.

Bonus video: