Crnogorske teniserke savladale Maroko

72 pregleda 0 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: Www.abiertomexicanodetenis.com
Danka Kovinić, Foto: Www.abiertomexicanodetenis.com
Ažurirano: 15.04.2016. 14:45h

Fed kup reprezentacija Crne Gore savladala je danas u Ulcinju selekciju Maroka 2:1, u posljednjem meču grupe D, treće grupe Evroafričke zone.

Maroko je poveo 1:0 pošto je Gita Benhadi savladala Anju Drašković sa 7:5, 6:7 (4-7), 6:1, na 1:1 iz izjednačila Danka Kovinić, koja je pobijedila Ritu Atik sa 2:0, po setovima 6:2, 6:1.

Pobjedu našoj selekciji donio je dubl, Danka Kovinić i Ana Veselinović su bile bolje od Rite Atik i Die el Jardi sa 6:4, 6:4, nakon 71 minuta igre.

"Prvi sing je bio dosta težak i iscrpljujući za Anju Drašković, nije uspjela da pobijedi, umor je učinio svoje zbog teških mečeva prethodnih dana. Danka je očekivano pobijedila u drugom singlu. Iako nije bilo baš lako, u dublu smo došli do ukupne pobjede", rekao je selektor fed kup reprezentacije Crne Gore Ivan Nikolić.

To je bila treća pobjeda crnogorskih teniserki, koje su prije toga porazile Kosovo (3:0) i Mozambik (3:0), ali je koban bio poraz u drugom kolu od Norveške (1:2), koji je Crnoj Gori zatvorio vrata polufinala, koje je donosilo borbu za prolaz u viši rang.

Kao drugoplasirane u grupi, Danka Kovinić i drugarice će se u Ulcinju boriti za plasman od petog do osmog mjesta, a rival u subotu je Irska, koja je zauzela drugo mjesto u grupi B.

U polufinalu će se sastati Luksemburg - Moldavija, odnosno Makedonija - Norveška.

Pobjednici ovih polufinala izboriće plasman u drugu grupu Evroafričke zone.

Bonus video: