Federer ekspresno, Monfis isprašio Veselog, pobjede Nadala, Mareja i Raonića

Četvrtfinalni parovi: Monfis - Granoljers, Federer - Conga, Nadal - Vavrinka, Raonić - Marej,
0 komentar(a)
Monte Karlo tenis, Foto: Reuters
Monte Karlo tenis, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.04.2016. 18:01h

Jirži Veseli juče je slavio najveću pobjedu u karijeri, moguće i da je trijumf nad Đokovićem proslavljao do kasno u noć u restoranima na Azurnoj obali, jer je danas protiv Gaela Monfisa na terenu ostao sat i osam minuta.

I napustio Monte Karlo - Monfis je slavio 6:1, 6:2 i u četvrtfinalu će igrati sa Marselom Granoljersom, koji je iznenadio Davida Gofana - 7:6, 6:4.

Minut duže trajao je duel Rodžera Federera i Roberta Bautiste-Aguta - Federer je lagano došao do naredne runde 6:2, 6:4.

U četvrtfinalu Federer igra sa Žoom Vilfredom Congom, koji je bio ubjedljiv protiv zemljaka Lukasa Puja, dva puta po 6:4.

Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale, pošto je u dva seta bio bolji od Austrijanca Dominika Tima (7:5, 6:3).

Nadal se tako osvetio Austrijancu za poraz u polufinalu Buenos Ajresa, u kojem je Tim na šljaci slavio sa 2:1. I u oba seta je Tim prvi stizao do brejka, ali je Nadal uzvratio sa po dva.

Rival Špancu u četvrtfinalu biće četvrti nosilac, Švajcarac Stanislas Vavrinka, koji je prepustio svega tri gema Francuzu Žilu Simonu (6:1, 6:2).

Drugi reket svijeta, Britanac Endi Marej plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu, iako je njegov rival, Francuz Benoa Per servirao za pobjedu u trećem setu (2:6, 7:5, 7:5).

Marej je ipak uspio da veže tri gema i nakon dva i po sata slomi otpor Pera.

Rival Mareju biće Miloš Raonić koji je nakon dva i po sata uspio da dobije taj-brek trećeg seta protiv Bosanca Damira Džumhura (6:3, 4:6, 7:6).

Meč nije bio ni nalik njihovom posljednjem okršaju na Mastersu u Majamiju prije samo 15-tak dana, kada je Raonić počistio Džumhura sa terena za nepun sat igre.

Sarajlija je u međuvremenu podigao formu a u duel sa Raonićem ušao je na krilima samopouzdanja zbog eliminacije Čeha Tomaša Berdiha, šestog nosioca u Monte Karlu.

Bonus video: