Crna Gora prepustila Mozambiku samo dva gema u tri meča!

138 pregleda 0 komentar(a)
Anja Drašković, Foto: Privatna arhiva
Anja Drašković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 13.04.2016. 12:06h

Nakon poraza od Norveške (2:1), kojim je izgubila šanse da se domogne polufinala i borbe za viši rang (u drugu grupu idu dvije najbolje selekcije), ženskoj teniskoj reprezentaciji Crne Gore ostaje borba za plasman od petog do osmog mjesta na turniru u Ulcinju, u trećoj grupi Evroafričke Fed kupa.

Naše teniserke su danas pobijedile slabašni Mozambik sa 3:0, u trećem kolu grupe D, u meču u kojem nije bilo potrebno da igra Danka Kovinić. To je drugi trijumf naše selekcije, nakon što je na startu bila bolja od Kosova (3:0).

Vođstvo crnogorskoj selekciji donijela je Anja Drašković pobjedom protiv Mariete de Lubov Namitambo (6:0, 6:0), a pitanje pobjednika riješila je Ana Veselinović, koja je slavila protiv Klaudije Sumaje (6:1, 6:1).

"Zadovoljna sam kako sam odigrala. Iako je meč sa Norveškom ostavio danak, a imala sam i neke upale. Dubl smo rutinski dobile, dali smo šansu mlađim igračicama da osjete loptu i poen. Imamo dan pauze a onda meč sa Marokom, protiv kojeg očekujemo pobjedu", rekla je Ana Veselinović.

Konačan rezultat postavio je dubl, Anja Drašković i Edisa Hot, pobjedom protiv Erike Nikol Monjani Dias i Sumaje (6:0, 6:0).

"Protiv Mozambika je bio lakši meč, odigral smo ga dobro. Ja sam ispunila neka svoja i očekivanja ostalih. Sve u svemu, veoma sam zadovoljna ovim turnirom, nadam se da će mi u budućnosti to puno značiti", izjavila je Anja Drašković.

Norveška je u drugom meču današnjeg programa savladala Kosovo 3:0 i potvrdila prvo mjesto i plasman u polufinale.

Crna Gora je sjutra slobodna, dok je u petak očekuje duel sa Marokom.

Bonus video: