Poraz od Norveške udaljio Crnu Goru od polufinala

0 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: Savo Prelević
Danka Kovinić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.04.2016. 16:39h

Ženska teniska reprezentacija Crne Gore je, praktično, već u drugom kolu grupe D, na tuniru treće grupe Evroafričke zone u Ulcinju, izgubila skoro sve šanse da se domogne polufinala, samim tim i šanse da se bori za ulazak u viši rang.

Danka Kovinić i drugarice su poražene su danas od Norveške sa 2:1 (u prvom su bile bolje od Kosova 3:0), pa će naša selekcija, uz sve pobjede do kraja (protiv Mozambika i Maroka), morati da se nada i kiksu Norvežanki kako bi se domogla prvog mjesta u grupi koje vodi u polufinale (nakon kojeg pobjednici idu u drugu grupu).

Duel sa Norveškom je odlučio dubl, u kojem su Danka Kovinić i Ana Veselinović izgubile od norveškog dubla - Ulrike Eikeri i Melani Stoke.

Norveška je povela zahvaljujući Melani Stouk, koja je savladala Anju Drašković sa 6:2, 6:1. Izjednačila je Danka Kovinić pobjedom protiv Ulrike Eikeri 2:0 (6:1, 6:0).

"Meč je bio težak, ja sam zaista bila veoma umorna u dublu, iako sam singl lako završila. Dubl je odlučilo nekoliko poena", rekla je Danka Kovinić.

Debitant u našoj reprezentaciji Anja Drašković kazala je da je dala sve od sebe protiv Nrvežanke.

"Ovo je veliko iskustvo za mene za naredna takmičenja, jer su ovo prvi čaju mečevi u mojoj karijeri, tako da sam zadovoljna kako sam se borila i igrala", rekla je Anja Drašković.

Crnogorske teniserke u trećem kolu igraće sjutra sa Marokom, koji ima polovičan učinak na startu turnira. Poražen je od Norveške 3:0, a istim rezultatom dobio je Mozambik.

Bonus video: