U Podgorici seminar za dobijanje trenerske licence C

131 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Tomić i Danka Kovinić, Foto: Teniski savez Crne Gore
Aleksandar Tomić i Danka Kovinić, Foto: Teniski savez Crne Gore
Ažurirano: 08.04.2016. 14:51h

U organizaciji Međunarodne teniske federacije (ITF) i Teniskog saveza Crne Gore, od 9. do 12. aprila u Podgorici biće održan prvi dio Seminara za dobijanje trenerske licence C, saopšteno je iz Teniskog saveza Crne Gore.

Kako se navodi u saopštenju, "nakon obavljenih konsultacija sa ITF-om i svim klubovima u Crnoj Gori, prijavljeno je ukupno 14 kandidata".

"Seminar će se održati u Teniskom klubu „Čelendž“, gdje su obezbijeđeni svi potrebni uslovi za obavljanje ovako značajnog usavršavanja teniskih trenera. Seminar će voditi profesor ITF-a Goran Ševčenko, dok će njegov asistent biti diplomirani trener tenisa i ujedno predsjednik Stručne komisije Aleksandar Tomić u TSCG", piše u saopštenju TSCG.

„S obzirom na to da se radi o najznačajnijem i ujedno najodgovornijem poslu u teniskom sportu, gdje su uključene sve uzrasne populacije. Neophodno je obrazovanje iz svih oblasti koje su vezane za formiranje jedne zdrave i svestrane ličnosti, koja je usmjerena u kranjem smislu na stvaranje vrhunskih tenisera, počev od najmlađih uzrasta, pa do profesionalnog tenisa“, rekao je Tomić.

Bonus video: