Sa Dankom juriš ka drugoj grupi

0 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: Www.abiertomexicanodetenis.com
Danka Kovinić, Foto: Www.abiertomexicanodetenis.com
Ažurirano: 07.04.2016. 08:44h

Na terenima teniskog kluba Belvi na Velikoj plaži u Ulcinju u ponedjeljak 11. aprila, počeće Fed kup, prestižno takmičenje treće grupe evro-afričke zone koje okuplja ženske teniske reprezentacije iz 90 država svijeta.

Reprezentaciju naše države trebalo bi da predvodi Danka Kovinić, naša najbolja teniserka i trenutno 50. igračica svijeta.

Selektor Ivan Nikolić, osim Kovinićeve, na turnir je pozvao i Anu Veselinović, Anju Drašković i Edisu Hot. Uz Crnu Goru, na ovogodišnjem kupu učestvovaće i reprezentacije Alžira, Jermenije, Kipra, Grčke, Makedonije, Islanda, Irske, Kosova, Luksemburga, Madagaskara, Malte, Moldavije, Maroka, Mozambika, Norveške i Tunisa.

Organizatori turnira, koji će trajati do 16.aprila, su Teniski savez Crne Gore i TK Belvi. Organizaciju će pomoći i Turistička organizacija Ulcinja, budući da takmičenje nije samo promocija sporta i tenisa već i turističkog proizvoda grada i države.

"Nama je drago što je Ulcinju opet ukazano povjerenje da bude domaćin turnira. Imamo informaciju da će osim Fed kupa, u Ulcinju biti održano još pet turnira na svjetskom nivou, tako da će ljubitelji tenisa moći da uživaju tokom cijele godine", obavijstili su iz TK Belvi.

Ulcinj je i prošle godine bio domaćin Fed kupa, kada je pobrao sve pohvale za organizaciju. Domaćini takve ocjene očekuju i nakon naredne sedmice. Prošle godine apsolutna zvijezda turnira bila je nekadašnja broj jedan, Dankinja Karolina Voznjacki, ove godine ta uloga pripašće Kovinićevoj.

Bonus video: