Đoković: Nisam umoran, sad sve podređujem Rolan Garosu

11 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.04.2016. 15:23h

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković, neposredno nakon što je u Majamiju postao rekorder po broju osvojenih mastersa i teniser sa najvećom zaradom u istoriji, poručio je da se ne osjeća umornim i da se okreće novom "napadu" na Rolan Garos.

Otvoreni šampionat Francuske jedini je grend slem koji Đoković još nije osvojio i mnogi su uvjereni da će ove sezone uspjeti.

"Kreće sezona na šljaci, mislim da mi prelazak na nju neće teško pasti jer se ne osjećam umornim. Rolan Garos je najveći cilj, tome ću prilagoditi turnire i nadam se da ću uspjeti da osvojim trofej. Velikih promjena u pripremama neće biti, pošto sam prethodnih godina stizao do finala", rekao je Đoković.

Poslije rekordnog 28. mastersa i najveće zarade u istoriji (98.199.548 dolara) nezaobilazna tema bio je rekord Rodžera Federera od 17 grend slemova.

"Uzbuđen sam zbog rekorda i nadam se da ću ih napraviti još. Taj Fedrerov rekord mi stoji negdej u podsvijesti, ali to ne smije da mi bude glavna motivacija, jer bi mi u ovom trenutku samo odvlačio pažnju", poručio je Đoković, koji je do sada osvojio 11 titula na četiri najveća turnira.

Bonus video: