Đoković: Tim je s razlogom nadomak Top 10

"Dominik je predvodnik nove generacije, u to ne sumnjam. On je već kao mlad, u prethodnih nekoliko godina uspio da dođe do najboljih 20 tenisera svijeta, s razlogom je nadomak Top 10 i vrlo blizu je uspjeha da ostvari taj rezultat", kazao je Đoković
7 komentar(a)
Dominik Tim, Foto: Reuters
Dominik Tim, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.03.2016. 12:07h

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković pohvalio je igru Austrijanca Dominika Tima i rekao da je bilo teško sinoć ostvariti pobjedu u četvrtom kolu masters turnira u Majamiju i pored toga što je meč okončan poslije dva seta.

"Dominik je predvodnik nove generacije, u to ne sumnjam. On je već kao mlad, u prethodnih nekoliko godina uspio da dođe do najboljih 20 tenisera svijeta, s razlogom je nadomak Top 10 i vrlo blizu je uspjeha da ostvari taj rezultat. Postaje sve bolji i sa mnogo samopuzdanja ulazi u mečeve", rekao je Đoković nakon meča.

Đoković se plasirao u četvrtfinale turnira u Majamiju, pošto je sinoć u dva seta pobijedio Dominika Tima, 6:3, 6:4.

"Ostajao sam čvrst u igri kada je to bilo potrebno. Jednostavno sam samo pokušavao da ga natjeram da igra, da ga natjeram da trči. On ima veoma jake udarce sa osnovne linije, pa ponekada umije da pogodi neke nevjerovatne udarce, često uz liniju ili napravi grešku... Bila je ovo pobjeda u dva seta, ali daleko je od lake pobjede", kazao je Đoković.

Đoković će u četvrtfinalu turnira na kome brani trofej igrati sa sedmim nosiocem, Tomašom Berdihom, koji je u tri seta pobijedio Rišara Gaskea.

Bonus video: