Đoković će od ponedjeljka imati dvostruko više bodova od Mareja

Marej, prošlogodišnji finalista, od ponedjeljka će imati 7.815 poena, a Đoković i da večeras izgubi meč osmine finala od Dominika Tima imao bi tačno dvostruko više - 15.630
83 pregleda 10 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.03.2016. 13:08h

Ako osvoji šestu titulu u Majamiju, Novak Đoković bi bio najbolji u istoriji po dva parametra - bio bi jedini sa 28 pehara na mastersima i postao bi igrač koji je zaradio najviše novca na turnirima.

Ali, 28-godišnji Beograđanin je već obezbijedio nešto što nikada nikome nije pošlo za rukom - da ima dvostruko više bodova od najbližeg pratioca na ATP listi.

Kako kod da završi nastup na Floridi, prvi reket planete će imati bar dva puta veći broj poena od Endija Mareja, koji će zbog eliminacije u 3. kolu izgubiti 555 bodova koje je branio od lani.

Prošlogodišnji finalista će od ponedjeljka imati 7.815 poena, a Đoković i da večeras izgubi meč osmine finala od Dominika Tima imao bi tačno dvostruko više - 15.630.

Niko, naravno, ne sumnja da će srpski as nastaviti dominaciju i dodatno povećati razliku. Maksimalna koju može da napravi u odnosu na vršnjaka iz Škotske je 8.725.

Bonus video: