Đoković elimisao Edmunda, Souza sljedeći rival

0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.03.2016. 08:42h

Novak Đoković je prošao drugo kolo Mastersa u Majamiju, pošto je savladao mladog Britanca Kajla Edmunda sa 6:3, 6:3.

Ovo je bio prvi duel dva tenisera, što i nije toliko neobično kada se zna da je Edmund, u skladu sa svojim godinama, do sada uglavnom nastupao na fjučersima.

Mladi igrač, rođen u Južnoj Africi, dobro se pokazao u duelu sa petostrukim osvajačem Majamija, osvojivši više gemova nego mnogi bolje rangirani teniseri u mečevima na dva dobijena seta sa Novakom Đokovićem u ovoj sezoni.

Edmund čak imao i više vinera od Đokovića (14-13), ali je i broj neiznuđenih grešaka pretekao na njegovu stranu (35-18).

"On definitivno ima potencijal da napreduje i bude u vrhu svjetskog tenisa. Prijatno sam iznenađen njegovom igrom i strasti koju osjeća na terenu. Imajući u vidu da mu je Marej mentor i sunarodnik, mislim da je to velika prednost za njega da napreduje", rekao je Đoković.

Mladi Edmund nije krio oduševljenje pohvala svjetskog broja jedan.

"Novak mi je rekao "Bravo, ako nastavim u ovom ritmu imaću lijepu budućost" i lijepo je čuto to od njega", izjavio je Edmund.

Naredni protivnik Novaka Đokovića na Floridi biće Portugalac Žoao Souza, koji je ranije savladao Vašeka Pospišila sa 6:7, 7:6, 6:2.

Bonus video: