Ulcinj domaćin turnira FED kupa, igraće i Danka Kovinić

65 pregleda 0 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: Savo Prelević
Danka Kovinić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.03.2016. 13:07h

Ulcinj će od 11. do 16. aprila biti domaćin turnira treće grupe evro-afričke zone FED kupa, saopšteno je iz Teniskog saveza Crne Gore (TSCG).

Turnir će okupiti 17 ženskih teniskih reprezentacija, podijeljenih u četiri grupe.

Najavljeno je učešće Alžira, Jermenije, Kipra, Grčke, Islanda, Irske, Kosova, Luksemburga, Makedonije, Madagaskara, Malte, Moldavije, Mozambika, Maroka, Norveške, Tunisa i Crne Gore.

Prema propozicijama, pobjednici grupa plasiraće se u polufinale plej-ofa, a uspješniji timovi izboriće finale i plasman u viši rang.

Predsjednik TSCG-a Dimitrije Rašović kazao je da je ta asocijacija zahvaljujući dobrom radu i organizaciji uspjela dobro da se pozicionira prema Evopskoj i Svjetskoj teniskoj organizaciji.

"Upravo je i to razlog što smo treći put organizatori prestižnog turnira. Siguran sam da će proteći, kao i prethodna dva organizovana u Ulcinju, koja su ocijenjena sa najboljom ocjenom. Uspjeli smo i da uspostavimo kontakt sa jednom od najvećih kompanija u svijetu, Paribas bankom koja zapošljava 185 hiljada službenika u više od 20 država svijeta", kazao je Rašović na konferenciji za medije.

On je naglasio da je cilj reprezentacije povratak u drugu grupu.

Predsjednik teniskog kluba Belvi, Nazif Cungu, kazao je da mu je drago što je Ulcinju treći put ukazano povjerenje da bude domaćin turnira, navodeći da će to biti prilika i za promociju tog grada.

"To je veliko priznanje za naš sport, grad i nas kao organizatore. Veliko priznanje i od ITF, jer smo prethodna dva puta doobri domaćini. Nadam se da ćemo unaprijediti orgaizatori biti još bolji. To je prilika za promociju, ne samo sporta i tenisa, već i turizma i turističkog potencijala Ulcinja i Crne Gore", rekao je Cungu.

Selektor Fed kup reprezentacije, Ivan Nikolić, kazao je da je učešće na turniru potvrdila i najbolja crnogorsksa teniserka, Danka Kovinić.

"Na spisku je i Ana Veselinović, koja zbog povrede ove godine nije nastupala na turnirima. Počela je sa treninzima i nadam se da će biti spremna do starta Fed kupa. U timu će biti i dvije juniorke, trenutno najperspektivnija crnogorska teniserka, Anja Drašković i Edisa Hot, koja poslije Drašković ima najbolji rejting", rekao je Nikolić.

On je kao najozbiljnije konkurente Crnoj Gori za plasman u viši rang istakao Tunis, Irsku, Grčku, Luksemburg i Norvešku.

"Sa Dankom Kovinić u timu imamo ozbiljne šanse za plasman u viši rang. Ona ne može sama, trebaće joj pomoć i ostalih djevojaka u timu", kazao je Nikolić.

Portparol turnira, Armend Mila, naglasio je da je organizacija Fed kupa velika stvar sa promociju turističkog potencijala i ponude ne samo Ulcinja, već i Crne Gore.

"Imamo iskustvo i volju da turnir ove godine organizujemo na još većem nivou nego prethodna dva", kazao je Mila.

Bonus video: