Đoković moćan protiv Nadala, finale sa Raonićem

Najbolji teniser svijeta slavio je "klasiku", protiv Rafaela Nadala - 7:6, 6:2, i sjutra će protiv Raonića imati priliku da postane rekorder, jer niko do sada nije slavio šest puta u kalifornijskoj pustinji.
0 komentar(a)
Đoković, Foto: Beta-AP
Đoković, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 19.03.2016. 23:03h

Novak Đoković i Miloš Raonić igraće u finalu najvećeg u seriji Mastersa 1.000, "petog grend slema", Indijen Velsa!

Najbolji teniser svijeta slavio je "klasiku", protiv Rafaela Nadala - 7:6, 6:2, i sjutra će imati priliku da postane rekorder, jer niko do sada nije pet puta podigao pehar u kalifornijskoj pustinji. Federer i Đoković imaju po četiri trijumfa.

Bio je to 48. međusobni duel dva teniska šampiona i 25 pobjeda Novaka Đokovića. Nadal, koji je dugo, dugo vodio u međusobnom skoru, sada kasni - ostao je na 23 trijumfa.

Nadal je, međutim, pružio snažan otpor Đokoviću, snažniji nego što se očekivalo, posebno nakon prethodne glatke pobjede srpskog tenisera, prije dva mjeseca u Dohi.

Svaki gem, posebno u prvom setu, bio je do kraja neizvjestan, mnogo puta se igralo na razliku. Đoković je počeo meč "iz hendikepa", pošto je Nadal odmah poveo 2:0, ali je najbolji svjetski teniser brzo vratio brejk pa se uz veliku borbu, koja je trajala 70 minuta, stiglo do taj brejka. Španac je prethodno propustio jednu set loptu.

U taj-brejku, Đoković je poveo 4:2, Nadal se vratio na 5:5, ali više nije imao snage - Nole je iskoristio prvu set loptu za 7:5 i prelomio duel.

U drugom setu Nadal se držao do 2:2, nakon čega je Đoković oduzeo rivalu dva servis gema i slavio ubjedljivo, 6:2.

Raonić je u prvom polufinalu savladao Belgijanca Davida Gofena, u tri seta - 6:3, 3:6, 6:3.

Kanadski teniser je nastavio sjajnu 2016. godinu, u kojoj je osvojio titulu u Brizbejnu i igrao u polufinalu Australijen opena. Sjutra će imati priliku da osvoji najveći trofej u dosadašnjoj karijeri.

U prvom i trećem setu Radonić je napravio po jedan brejk, što mu je uz dobar servis bilo dovoljno da zadrži na distanci opasnog Gofena, koji je u osmini finala eliminisao Stana Vavrinku, a u četvrtfinalu Marina Čilića.

Đoković i Raonić sastali su se do sada pet puta, uz maksimalan učinak tenisera iz Srbije.

Bonus video: