Nadal: Od sada ću da tužim sve

„Francuski ministar bi trebalo da bude ozbiljan. Ovo će biti posljednji put da neko to izjavi, jer ću ubuduće tužiti svakoga”, odgovorio je Nadal na optužbe bivše ministarke sporta Roselin Bašelo da se dopingovao
70 pregleda 13 komentar(a)
Nadal, Foto: Reuters
Nadal, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.03.2016. 12:46h

Rafael Nadal se umorio od javnih optužbi da se dopinguje i poručuje da će tužiti svakoga ko opet bude tvrdio nešto slično.

Bivša ministarka sporta u vladi Francuske Roselin Bašelo nedavno je izjavila da je Nadal pauzirao sedam mjeseci 2012. jer je pao na doping testu, ali da je to prikriveno.

„Francuski ministar bi trebalo da bude ozbiljan. Umoran sam od tih stvari, u prošlosti sam nekoliko puta puštao da to prođe, a više neću. Ovo će biti posljednji put da neko to izjavi, jer ću ubuduće tužiti svakoga”, rekao je Nadal.

Bivši teniser Francuz Janik Noa je 2011. rekao da je za uspjeh španskog tenisera zaslužan doping, a dvije godine kasnije je Belgijanac Kristof Rohus pitao kako je moguće da je Nadal bio toliko dominantan na Rolan Garosu 2012. godine, a da je samo dvije sedmice kasnije bio povrijeđen na Vimbldonu.

Nadal je 14 puta osvajao grend slem turnire, jedan je od najboljih tenisera svih vremena, ali je često akter spekulacija o dopingu.

Ta priča je postala aktuelna prošle sedmice, nakon što je Marija Šarapova priznala da je bila pozitivna na doping na Australian openu.

„Ja sam potpuno čist. Nikada nisam došao u iskušenje da uradim nešto pogrešno”, rekao je Nadal.

Španac je u prvom meču na Indijen Velsu savladao Žila Milera sa 2:1, a u sljedećem kolu ga očekuje duel sa dubl partnerom Fernandom Verdaskom.

Bonus video: