Mekinro: Ako Šarapova neće da vrišti, nemojte je kazniti

67 pregleda 3 komentar(a)
Šarapova, Foto: Reuters
Šarapova, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.03.2016. 11:04h

Sedmostruki osvajač grend slem trofeja, Amerikanac Džon Mekinro na sebi svojstven način prokomentarisao je upotrebu dopinga sjajne ruske teniserke Marije Šarapove. Za Šarapovu će uskoro biti izrečena kazna za upotrebu meldonija na Australijan openu, koji je tek 1. januara 2016. godinje naznačen kao zabranjen lijek.

"Ja sam za to da Šarapovu ne diskvalifikuju, pod uslovom da obeća da neće više vrištati tokom igre. Neće da vrišti -neka igra. Hoće da vrišti - diskvalifikacija od dvije godine", naglasio je Mekinro.

On je takođe bio diskvalifikovan tokom karijere, ali ne zbog dopinga. On je zbog kršenja pravila tokom igre odstranjen sa Australijan opena 1990. godine.

"Pravila su bila da imaš pravo na četiri prekršaja, a ja nijesam znao da se to u međuvremenu smanjilo na tri incidenta. Meni to niko nije bio kazao, a moguće je i Mariji da nijesu rekli da je taj lijek dospio na listu zabranjenih. mada, to je malo vjerovatno, jer je u njenom timu 30-tak ljudi, pa mi je teško da povjerujem da su nenamjerno napravili takav propust", zaključio je Mekinro.

Bonus video: