Đoković predao meč Lopesu zbog infekcije oka

Najbolji svjetski teniser, Novak Đoković, predao je meč četvrtfinala ATP tunrira u Dubaiju španskom teniseru Felisijanu Lopesu. Đoković je meč predao zbog povrede lijevog oka
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.02.2016. 18:21h

Najbolji svjetski teniser, Novak Đoković, predao je meč četvrtfinala ATP turnira u Dubaiju španskom teniseru Felisijanu Lopesu. Đoković je meč predao zbog infekcije lijevog oka.

Lopes je u momentu prekida vodio sa 1:0 (6:3), pošto je dva puta oduzeo servis indisponiranom Đokoviću.

Tako je prvi reket svijeta doživio prvi poraz ove sezone, nakon dvije titule.

Đoković je posljednji put predao meč prije četiri i po godine (septembar 2011. godine protiv Argentinca Huana Martina Del Potra).

A šesti kosturaš Lopes će u polufinalu igrati protiv Kipranin Markosa Bagdatisa. On je sa 2:0 (7:5, 6:0) savladao favorizovanog Španca Roberta Bautistu Aguta.

Bagdatis u sjajnoj formi igra u Dubaiju i podsjetio je igrama na početak 2006. godine, kada je od Rodžera Federera izgubio finale Australian opena.

Upravo je poraz u trećem kolu ovogodišnjeg Australian opena razljutio mladog Nika Kirijosa, koji se za neuspjeh pred domaćom publikom dva puta već osvetio Čehu Tomašu Berdihu.

Dobio je Čeha sa 2:0 (6:4, 6:4), a isto je u dva seta uspio i u Marseju 20. februara na ATP turniru koji je Australijanac i osvojio.

Kirijos će devetu uzastopnu pobjedu pokušati da ostavri protiv Švajcarca Stanislasa Vavrinke.

Vavrinka je sa 2:0 (7:5, 6:1), bio bolji od Njemca Filipa Kolšrajbera.

Turnir u Dubaiju, iz serije 500 igra se za nagradni fond od 2,25 miliona dolara

Bonus video: