Danka Kovinić eliminisana u osmini finala

87 pregleda 0 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: Abiertomexicanodetenis.com
Danka Kovinić, Foto: Abiertomexicanodetenis.com
Ažurirano: 25.02.2016. 02:39h

Danka Kovinić nije uspjela da se plasira u četvrtfinale WTA turnira u meksičkom Akapulku - najbolja crnogorska teniserka je vodila 1:0 u setovima, imala je brejk prednosti u drugom setu za vođstvo od 3:2, ali je na kraju poražena od Amerikanke Kristine Mekhejl sa 3:6, 6:3, 6:2, nakon dva sata i 16 minuta igre.

Nakon što je izgubila svoj servis u šestom gemu drugog seta, kada je Mekhejl izjednačila na 3:3, Danka je potpuno stala, do kraja meča je osvojila samo dva gema, što je američka teniserka, 66. na WTA listi, iskoristila da dođe do pobjede.

Kovinić je dobila prvi set, iako je Mekhejl prva došla do brejka, za 2:1. Odmah je uslijedio ribrejk naše teniserke, koja je odlučujući udarac protivnici zadala u osmom gemu kada je ponovo oduzela servis protivnici za vođstvo od 5:3, da bi u narednom gemu, na svoj servis, stigla do prednosti od 1:0.

Početak drugog seta je obećavao, Danka je prva napravila brejk za 2:1, Mekhejl je odmah uzvratila, ali je Danka ponovila igru iz trećeg gema, pa je novim brejkom povela 3:2, ali je to bilo sve od nje.

Sa dva brejka do kraja seta, Amerikanka je stigla do izjednačenja, a onda je sa dva brejka za vođstvo od 5:1 u trećem setu otklonila sve dileme.

Nakon što je smanjila na 5:2, Danka je imala i dvije brejk lopte za 5:3, ali ih nije iskoristila...

Mehkhejl će u četvrtfinalu igrati protiv Hrvatice Mirjane Lučić-Baroni, koja je u osmini finala pobijedila Britanku Džoanu Kontu sa 4:6, 6:2, 7:5.

Novljanka, koja je od ponedjeljka 46. teniserka svijeta, u prvom kolu turnira u Akapulku je savladala Njemicu Tatjanu Mariju, 90. teniserku na svijetu, sa 7:6 (8-6), 6:2.

Turnir u Akapulku igra se za nagradni fond od 250 hiljada dolara.

Bonus video: