Titule za Kližana i Robertu Vinći

Slovak Martin Kližan je osvojio prvi ATP turnir iz serije 500 i dokazao da u sportu ništa nije nemoguće
0 komentar(a)
Martin Kližan, Foto: Sportidnes.cz
Martin Kližan, Foto: Sportidnes.cz
Ažurirano: 14.02.2016. 17:20h

Slovak Martin Kližan je dokazao da u sportu ništa nije nemoguće. On je osvojio ATP turnir u Roterdamu, iako je u dva meča prije finala spasao čak osam meč lopti. Protiv Španca Roberta Bautiste Aguta čak pet, a tri u polufinalu sa Francuzom Nikolasom Mauom.

I kada je u fianlu sa favorizovanim Francuzom Gaelom Monfisom izgubio prvi set, činilo se da je meč riješen. Ipak, Slovak je pronašao novu snagu i sjajnom igrom došao do preokjreta i trofeja 2:1 (6:7, 6:3, 6:1). Kližan je osvojio četvrtu ATP titulu, ali je u Roterdamu prigrabio do sada najveću - turnir iz serije 500, s angraqdnim fondom od preko 1,7 miliona dolara.

A konkurencija je u Roterdamu na dvoranskom turniru bila izuzetna, pa je Monfis, 18. igrač, bio tek peti nosilac, dok je Kližan na 43. mjesti ATP liste.

Za razliku od trijumfa Slovaka u Roterdamu, pobjeda Italijnake Roberte Vinći nije iznenađenje u dvorani Sant Petersburga. Finalistkinjaq US opena, Vinći je u fijalču bila bolja od Švajcarkinje Belinde Benčić sa 2:0 (6:4, 6:3).

Bilo je to očekivano finale, pošto je Benčić bila prva, a Vinći druga kosturašica turnira u Rusiji.

Bonus video: