Đoković: Federerovih 17 titula? Nije blizu, ali ni daleko

„Neophodno je mnogo da radim i osvajam trofeje kako bih dostigao Federera, ali to mi donosi dodatnu motivaciju. Mogu još mnogo da postignem, imam 28 godina”, rekao je Đoković novinarima na tradicionalnom druženju dan poslije titule u Melburnu
2 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.02.2016. 13:31h

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković poručio je danas da rekordnih 17 grend slem titula Švajcarca Rodžera Federera nisu tako blizu, ali ni tako daleko i da ima veliki motiv da nadmaši rekord.

Đoković je šestom titulom na Australian openu došao do svog 11. trofeja na grend slem turnirima i izjednačio se na 5. mjestu vječne liste sa Rodom Lejverom i Bjernom Borgom. Ispred su Roj Emerson sa 12, Rafael Nadal i Pit Sampras sa po 14 i Federer.

„Rekord nije daleko, ali nije baš ni blizu. Neophodno je mnogo da radim i osvajam trofeje kako bih dostigao Federera, ali to mi donosi dodatnu motivaciju. Mogu još mnogo da postignem, imam 28 godina i mnogo toga može da se dogodi”, rekao je Đoković novinarima na tradicionalnom druženju dan poslije titule u Melburnu.

Svjetski broj 1 ponovio je da je sjajan osjećaj biti najbolji na Australian openu, nakon što je u finalu savladao Britanca Endija Mareja 6:1, 7:5, 7:6 (7:3).

„Nisam mogao da zamislim bolji start sezone. Volim da igram u Melburnu i nadam se da ću imati uspješnu sezonu kao prošle godine”, dodao je Novak.

Đoković će naredni turnir igrati u Dubaiju, koji počinje 22. februara.

Najbolji teniser svijeta se danas družio i sa najugroženijom djecom Melburna i donirao im 20 hiljada dolara.

Bonus video: