Novak Đoković, kralj "Rod Lejver arene"

Đoković je slavio u sedmom uzastopnom finalu na ATP turu, i u riznicu trofeja dodao 11. grend slem
7 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.01.2016. 13:04h

Treću meč loptu iskoristio je Novak Đoković da po šesti put u isto toliko finala u Melburnu podigne pobjednički pehar otvorenog prvenstva Australije. Šesti pehar, najviše u open eri, a samo je još Roj Emerson toliko puta slavio u Melburnu. Andre Agasi i Rodžer Federer imaju po četiri trofeja.

Đoković je slavio u sedmom uzastopnom finalu na ATP turu, i u riznicu trofeja dodao 11. grend slem.

"Čestitam Endiju i njegovom timu još jedan sjajn turnir, ali u kojem u finalu nijesi imao sreće. Veliki si prijatelj i sooba posvećena sportu, a imaš još puno godina pred sobom da se boriš za trofej na ovom turniru. Tebi i Kim želim srećan i zdrav porođaj i da iskusite isti nepovonovljivi i najljepši osjećaj rođenja, koji se ne može uporediti sa nijednim drugim", kazao je Đoković nakon što je podigao trofej "Norman Bruks čelendž", po šesti put.

I Đoković se zahvalio svima koji su uspjeli da se i ove godine, kao i svih prethodnih, podigne lestvica u organizaciji Australian opena.

"Ovo je najbolji grend slem, jer vam uspijeva da se svi igrači osjaćamo kao da smo kod kuće. Zato se i zove "Srećni slem", a bio je i srećan mom timu. On uspijeva da se prilagodi na svaki put jedinstven osjećaj, ali i različite uslove i svaki sat moramo da radimo sa ciljem da dođemo do pobjedea. Hvala, volim vas i hvala na podršci da izjednačim rekord velikog Roja Emersona. Hvala publici u Australiji i širom svijeta što ste došli da podržite ovaj turnir na kojem ćemo se vidjeti i dogodine", zaključio je Đoković.

Bonus video: