Marej: Osjećam se kao da sam već bio ovdje

Nakon 2,53 sata igre Britanac Endi Marej je izgubio od Novaka Đokovića i ušao u istoriju kao prvi igrač Australian opena sa pet izgubljenih finala
5 komentar(a)
Endi Marej, Foto: Reuters
Endi Marej, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.01.2016. 12:45h

Nakon 2,53 sata igre Britanac Endi Marej je izgubio od Novaka Đokovića i ušao u istoriju kao prvi igrač Australian opena sa pet izgubljenih finala. Samo je još Ivan Lendl na US openu pet puta gubio finala, ali je i tri puta osvojio taj turnir.

"Osjećam se kao da sam već bio ovdje", smogao je snage da se našali Marej.

"Šesta titula Novaka, nevjerovatno! Bravo! Čestitam Novaklu i njegovom timu novu titlu", nastavio je Marej a onda se zahvalio svom timu, zvaničnicima turnira, sportskim teniskim ikonama koje su posmatrale finale i naravno publici.

"Teško mi je, ali srećan sam da sam igrao u fantastičnoj atmosferi pred nevjerovatnom publikom na turniru koji iz godine u godinu postavlja nove standarde i značajno napreduje. A bile su ovo dvije teške sedmice za mene, i hvala supruzi Kim na podršci i poručujem joj da ću prvim avionom doći kući", obećao je Marej.

Osim što očekuje prvo dijete, Mareju je tokom turnira teško pala bolest svog tasta Najdžela Sirsa, trenera Ane Ivanović. On je kolabirao prilikom vođstva Ivanović u susretu sa Medison Kiz, i život mu je bio u opasnosti.

Jedina svijetla tačka Mareju na ovo tunriru, zato je bila pobjeda brata Džejmija u dubl konkurenciji, te podatak da su prva braća u istoriji grend slem turnira koji su igrali u finalu iste godine.

Bonus video: