Đoković: Sa Federerom uvijek kao da je finale

"Nije nešto velika razlika da li se nas dvojica sastajemo u polufinalu ili finalu. Kada igram sa Rodžerom na nekom od četiri najveća turnira, koja god runda da je u pitanju, uvijek imam osjećaj kao da je finale"
11 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.01.2016. 14:23h

Novak Đoković i Rodžer Federer sastaće se u polufinalu Australian opena, nakon što su i jedan i drugi rano jutros elegentno i efikasno riješili četvrtfinalne duele.

"Nije nešto velika razlika da li se nas dvojica sastajemo u polufinalu ili finalu. Kada igram sa Rodžerom na nekom od četiri najveća turnira, koja god runda da je u pitanju, uvijek imam osjećaj kao da je finale. Kao što znate, mi smo veliki rivali, igrali smo toliko puta jedan protiv drugog... Tenzija je velika, ulog je takođe veliki, pa očekujem sjajnu borbu za dva dana", rekao je Đoković.

Do 45. duela sa jednim od dvojice svojih najvećih rivala Novak je došao pobjedom nad Keijem Nišikorijem.

"Cilj je bio da napravim što manje neiznuđenih grešaka, a to mi je i pošlo zarukom. Znao sam da za rivala imam igrača koji igra veoma brzo, brže od Simona, ali i pravi više grešaka od njega. Pokušao sam da izdržim njegove nalete, da ostanem u poenima... Prvi nekoliko gemova je odigrao u izuzeno visokom tempu, udarao je lopticu veoma rano, bio je agresivan iz oba ugla, ali je to nešto što sam očekivao. Bio sam čvrst, odlučan, fokusiran. Tokom važnih poena i momenata uspio sam da ostanem smiren i da ga ujedno natjeram da odigra udrac više. Sve u svemu, odigrao sam veoam dobro", istakao je Đoković.

Bonus video: