Leteći Francuz

„Ne žalim zbog toga što sam uradio, ali moram da priznam da je mnogo boljelo“, rekao je Monfis, koji se u želji da spriječi poen Andreja Kuznjecova poput golmana bacio na lopticu i umalo ju je prebacio preko mreže.
0 komentar(a)
Gael Monfis, Foto: Reuters
Gael Monfis, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.01.2016. 14:16h

Gael Monfis je definitivno najatraktivniji teniser današnjice, što je dokazao i u pobjedi nad Andrejem Kuznjecovim u osmini finala Australian opena.

U želji da spriječi poen Rusa, leteći Francuz se poput golmana bacio na lopticu i umalo ju je prebacio preko mreže. Da je uspio, bio bi to vjerovatno jedan od najboljih poena u istoriji „bijelog sporta“.

Njegov potez je izazvao divljenje na društvenim mrežama, jer se Monfis nije bacio na travu ili šljaku, već na beton!

„Ne žalim zbog toga što sam uradio, ali moram da priznam da je mnogo boljelo. Ne mogu ništa da stisnem, imam duboku rasjekotinu... Srećan sam što nisam ništa polomio. Znate, nisam stijena“, rekao je Monfis.

Francuz ističe da nikada ne razmišlja kada pokuša da stigne lopticu i da je sve što radi na terenu u takvim situacijama instinktivno.

„Tokom poena vjerujem da mogu da stignem lopticu... Samo krenem ka njoj... Ja sam takmičar, želim da osvojim svaki poen i onda čak pomislim da mogu da letim. Ljudi moraju da shvate da, ako skočim, to radim zato što znam da mogu. Ne postoji vježba za to, to je čist instinkt“, istakao je Monfis.

Monfis će se u četvrtfinalu sastati sa Milošem Raonićem, koji je u pet setova savladao Stanislasa Vavrinku.

Bonus video: