Marej izgubio prvi set, Raonić lako sa Troickim, prošli Vavrinka, Ferer...

0 komentar(a)
Miloš Raonić, Foto: Reuters
Miloš Raonić, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.01.2016. 13:47h

Endi Marej je u osmini finala Australian opena zahvaljujući pobjedi protiv Portugalca Žoaa Souze sa 6:2, 3:6, 6:2, 6:2.

Souza, 33. igrač svijeta, u drugom setu je napravio dva brejka i tako prvi na ovogodišnjem grens slemu u Melburnu osvojio set protiv Škota, ali to je bilo sve što je uspio da uradi, pošto je Marej poslije toga sigurnom igrom došao do pobjede.

Protivnik Mareja u osmini finala biće Australijanac Bernard Tomić, koji je pobijedio zemljaka Džona Milmana u tri seta, 6:4, 7:6 (4), 6:2.

Kanađanin Miloš Raonić je lako izašao na kraj sa srpskim teniserom Viktorom Troickim, koji je u trećem setu napravio brejk i tako postao prvi igrač koji je Raoniću oduzeo servis na ovogodišnjem Australian openu. Momak rođen u Podgorici je slavio u tri seta (6:2, 6:3, 6:4) i plasirao se u osminu finala.

Raonić, 13. nosilac, oslanjao se na svoj moćan servis i zabilježio je 14 asova na putu do sigurne pobjede.

Odmah nakon što je Troicki napravio brejk u trećem setu, Raonić je uzvratio sa dva svoja brejka i izborio plasman u narednu rundu.

Nakon meča, Raonić je pobjedu posvetio zajednici koja je pogođena masovnim ubistvom u školi u gradu Saskačevanu, kada je ubijeno četvoro ljudi.

U osmini finala ga čeka duel sa četvrtim nosiocem Stanom Vavrinkom.koji je u tri seta pobijedio Lukaša Rosola iz Češke – 6:2, 6:3, 7:6 (3).

Šampion iz 2014. i dalje nije izgubio set na ovom turniru, a u ovom meču je pokazao raznovrsnost u igri i dobru formu, jer je imao 45 vinera i 18 asova.

Španac David Ferer, osmi nosilac turnira, lako je izborio osminu finala, pošto je u tri seta pobijedio Amerikanca Stiva Džonsona, 6:1, 6:4, 6:4.

Ferer je u prošlom kolu efektno okončao karijeru domaćeg favorita Lejtona Hjuita pred bučnom publikom, a u ovom meču nije pokazivao nikakve znake umora ili stresa i do pobjede je došao za 105 minuta igre. Džonson danas nije imao nijednu brejk loptu.

Ferer će u osmini finala igrati protiv 10. nosioca Džona Iznera, koji je u četiri seta pobijedio Felisijana Lopesa, 7:6 (8), 6:7 (5), 6:2, 6:4.

Izner je do trijumfa nad 18. nosiocem i osmine finala došao bez izgubljenog servisa na turniru.

Gael Monfis je nastavio pobjedničku seriju trijumfom nad zemljakom iz Francuske Stefanom Robertom u tri seta, 7:5, 6:3, 6:2, a u narednoj rundi ga očekuje duel sa Rusom Andrejom Kuznjezovim, koji je eliminisao Izraelca Dudija Selu sa 7:5, 6:3, 6:1, 7:6 (7-4).

Parovi osmine finala

Novak Đoković (1) – Žil Simon (14)

Žo-Vilfred Conga (9) – Kei Nišikori (7)

Rodžer Federer (3) – David Gofen (15)

Roberto Bautista (24) – Tomaš Berdih (6)

Andrej Kuznjecov - Gael Monfis (23)

Miloš Raonić (13) - Stan Vavrinka (4)

David Ferer (8) - Džon Izner (10)

Bernard Tomić (16) - Endi Marej (2)

Bonus video: